Ostali sportovi

Pucar: "Nakon trećeg seta počeo sam bolje vraćati njegov servis, a on se nije priviknuo na moj"

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 25.06.2019.
Pucar: "Nakon trećeg seta počeo sam bolje vraćati njegov servis, a on se nije priviknuo na moj"

Hrvatski stolni tenis u Tomislavu Pucaru ima novu zvijezdu, a njegovi rezultati i nastupi su sve bolji. Na Europskim igrama dogurao je već do polufinala gdje će igrati protiv Bolla...

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar izborio je polufinale Europskih igara nakon što je s 4:1 svladao Francuza Emmanuela Lebessona, inače europskog prvaka iz 2016.

"Imao sam nesiguran ulazak u susret. Prvi set sam vodio 10:8, no Francuz je okrenuo set u svoju korist. Drugi set sam gubio 10:9 pa sam taj set ja uzeo. Nakon trećeg seta počeo sam bolje vraćati njegov servis, on se nije priviknuo na moj i tu sam stekao prednost", kazao je Pucar, a izbornik Neven Karković je dodao:

"Tomo je odigrao još jedan odličan meč, iako je bilo prostora za bolje odraditi neke segmente. To doduše i nije lako kad prvi put igraš protiv suparnika. Francuz je neugodan ljevak, jedan od najbržih igrača na Europskim igrama."

Čeka ga susret s legendarnim Timom Bollom (11 sati), sedmerostrukim pojedinačnim europskim prvakom. Ostale medalje nije imalo smisla brojiti jer riznica je krcata. Nijemac je jedan od najboljih europskih stolnotenisača svih vremena, a s 38 godina na leđima i dalje igra nezaustavljivo. Uostalom, aktualni je europski prvak, ta sedma titula je stigla u 2018. godini. U četvrtfinalu turnira u Minsku u dvoboju legendi Boll je s 4:1 nadmudrio Vladimira Samsonova.

"S ljevacima igram dosta često u zadnje vrijeme, ali ne znam što očekivati protiv Bolla jer dosad nismo igrali."

Ukoliko i preskoči tu tešku prepreku osigurat će Olimpijske igre. Naime, prva tri na Europskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji osigurat će vizu za Tokio.

"Ma, daleko je još o tome razmišljati, sada se trebam što bolje pripremiti za sljedeći susret. Nisam nervozan, uopće nemam pritisak zbog te spoznaje. Vjerujem da ću se na Olimpijske igre plasirati i preko renkinga", zaključio je Pucar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!