Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice krenule pobjedom protiv domaćina na startu Challenger Cupa

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.06.2019.
Hrvatske odbojkašice krenule pobjedom protiv domaćina na startu Challenger Cupa
Foto: FaH

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je pobjedu u prvom susretu Challenger Cupa u Peruu. U prvom kolu u skupini svladala je domaćina s 3:1...

Prvi nastup na Challenger Cupu za hrvatske odbojkašice na Challenger Cupu u Limi okončan je pobjedom Hrvatica protiv Perua 3:1. Uoči puta za Limu izbornik Daniele Santarelli istaknuo je kako će se tek nakon prvog susreta moći konkretnije govoriti o hrvatskim šansama na ovom turniru, a sudeći prema njemu, Hrvatice nisu bez šanse.

Peruanke su svladane i Hrvatska je napravila veliki korak prema prolasku skupine, a podsjećamo, reprezentacija koja osvoji Challenger Cup, sljedeće sezone bit će među odbojkaškom elitom u Ligi nacija.

Protiv Perua Hrvatska je dobro krenula i uzela prvi set s 25:23 da bi domaće igračice uzvratile u drugom.

No Hrvatska je imala odgovor treći set uzela je lakoćom s 25:17, velika bitka vodila se u četvrtom setu, ali i on je na kraju otišao na hrvatsku stranu i to s 31:29.

Prvo ime Hrvatske u ovom susretu bila je Samanta Fabris koja je upisala 24 poena, a slijedila ju je Lucija Mlinar s 15 poena.

U drugom kolu Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Češke koja je dužnik s finala Zlatne Europske lige održanom u Varaždinu. Bit će to ujedno i bitka za prvo mjesto u skupini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!