Nogomet

Katić: "Davat ću sve od sebe na svakom treningu i na svakoj utakmici da zaradim poziv u A reprezentaciju"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.06.2019.
Katić: "Davat ću sve od sebe na svakom treningu i na svakoj utakmici da zaradim poziv u A reprezentaciju"
Foto: EPA

Iza Nikole Katića je dobra sezona u kojoj je upisao dosta nastupa u dresu Rangersa te igrao važnu ulogu u dresu hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu do 21 godine...

Takozvani "Mali Euro" Nikoli Katiću ostat će u uspomeni po nastupima protiv nekih od najtalentiranijih europskih igrača. Hravtska nije prošla skupinu, no to niti nije bilo jednostavno za ostvariti u ovom društvu.

"Bio je to jako težak turnir i vrlo teška skupina s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom. Bilo je vrlo teško igrati protiv tih momčadi, ali za mene je to predstavljalo veliko iskustvo. Rumunjska je pokazala najbolji nogomet u našoj skupini. Znali smo kvalitetu Francuske i Engleske i bilo je sjajno igrati protiv tako vrhunskih igrača."

Katić je završio sa stažom u reprezentaciji do 21 godine i nada se kako će stići i pozivi u A reprezentaciju.

"Svaki dan naporno radim za to i dječački mi je san zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Davat ću sve od sebe na svakom treningu i na svakoj utakmici da zaradim poziv u A reprezentaciju."

Za to će morati u Rangersima igrati kvalitetno, a prošla sezona za njega je bila vrlo dobram prva u Glasgowu i odmah s dosta nastupa.

"Iza mene je dobra sezona, 30 utakmica u prvoj sezoni nije loše. Bilo je teških trenutaka poput onih u prosincu, ali ako pogledam iza sebe, bilo je lijepo odigrati toliko utakmica. Posebno mi je draga pobjeda protiv Celtica, u završnici sezone ostvarili smo sjajan niz i igrali stvarno dobar nogomet. Bilo je šteta da je prvenstvo završilo, ali mislim da imamo dovoljno kvalitete za velike stvari sljedeće sezone. Trenirajući s Goldsonom, McAuleyjem i Worrallom jako sam napredovao, to su vrhunski braniči i puno su mi pomogli."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!