Afrički kup nacija, skupina D, 2. kolo, 28.06.2019, 19:00 h
Maroko
Maroko 1:0 Obala Bjelokosti
Obala Bjelokosti

Maroko u izravnoj borbi za prvo mjesto svladao Obalu Bjelokosti

Branimir Korać • petak, 28.06.2019.
Maroko u izravnoj borbi za prvo mjesto svladao Obalu Bjelokosti
Foto: EPA

U dvoboju najjačih reprezentacija skupine D Afričkog kupa nacija Maroko je bio bolji od Obale Bjelokosti s tijesnih 1:0...

I prije početka Afričkog kupa nacija, bilo je jasno kako će Maroko i Obala Bjelokosti odlučiti o prvom mjestu u skupini D. Južna Afrika i Namibija ipak su protivnici koji se njima mogu teško nositi, a ako odrade posao i u zadnjem kolu prema očekivanjima, Maroko će završiti na prvom mjestu zahvaljujući ovom dvoboju.

Pobjedu je odnio zasluženo, ipak je za nijansu bio bolji protivnik te nema zamjerki ovoj pobjedi. Za nju je bio dovoljan jedan pogodak i to iz rane faze susreta.

U 23. minuti Amrabat je odradio najveći dio posla, prošetao se kroz obranu i zatim krasno proigrao Youssefa En Nesyrija koji lijepo zabija za 1:0.

U prvom dijelu bilo je dosta prilika na obje strane, Obala Bjelokosti mogla je jednako tako doći do poravnanja, ali i biti u većem zaostatku.

U nastavku susreta Maroko je sačuvao svoju mrežu, a u završnici susreta mogao je i do pogotka za pobjedu, međutim Noussair Mazraoui iz odlične pozicije pogodio je okvir gola.

Afrički kup nacija, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Maroko1:0Obala Bjelokosti
Južna Afrika1:0Namibija
1Maroko 33:0+39
2Obala Bjelokosti 35:2+36
3Južna Afrika 31:2-13
4Namibija 31:6-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!