Košarka

Izrael tricom u posljednjim sekundama svladao Hrvatsku U20 u Osijeku

Jan Šneler • nedjelja, 30.06.2019.
Izrael tricom u posljednjim sekundama svladao Hrvatsku U20 u Osijeku
Foto: Pixsell

Nakon jučerašnje pobjede nad Belgijom, mlada hrvatska U20 reperezentacija poražena je danas od reprezentacije Izraela...

Iako su jučer pokazali dobru igru protiv Belgije, u nedjelju su mladi hrvatski košarkaši poraženi od Izraelaca. Utakmica je bila dosta napeta i tijesna, a Hrvatsku je najviše stajao loš pristup u drugoj četvrtini.

Nakon prvih 10 minuta rezultat je bio izjednačenih 24:24. Obje momčadi dobro su otvorile susret i vjerovalo se kako će i nastavak ponuditi dobru igru. Nažalost, Hrvatska je kiksala do odmora, dozvolila Izraelu da se razmaše i epilog je bio odlazak gostiju na poluvrijeme s vodstvom 51:38.

Još uvijek je to bilo moguće stići, nije to bila nedostižna prednost, ali s obzirom na kvalitetu Izraela za očekivati je bilo da će Hrvatska teško doći do preokreta. U trećoj četvrtini Izraelci su izdržali pritisku, ali u posljednjoj je Hrvatska imala šansu za pobjedu. Tri sekunde prije kraja Toni Nakić pogodio je oba bacanja, doveo Hrvatsku u vodstvo 81:80, ali Deni Avdija sjajnom tricom u posljednjim sekundama pogađa za 83:81 i donosi Izraelu pobjedu.

Hrvatska je tako porazom zaključila mini turnir u Osijeku. Košarkaši su slavili protiv Belgije i Slovenije, ali su tijesno poraženi od Izraela. Inače, prije godinu dana, upravo je Izrael slavio protiv Hrvatske u finalu Europskog prvenstva tako da današnji rezultat nije toliko dramatičan.

U redovima Hrvatske najbolji je bio Josip Batinić sa 17 poena i nažalost sedam izgubljenih lopti. Kod Izraela Yam Madar postigao je 24 koševa.

Prijateljska utakmica:
Hrvatska U20 - Izrael U20 81:83

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!