Nogomet

Maroko osvojio skupinu D, Obala Bjelokosti visoko slavila za drugo mjesto

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.07.2019.
Maroko osvojio skupinu D, Obala Bjelokosti visoko slavila za drugo mjesto
Foto: EPA

U skupini D Afričkog kupa nacija Maroko je uzeo prvo mjesto sa stopostotnim učinkom, a uz njega u sljedeću fazu natjecanja prolazi i Obala Bjelokosti kao drugoplasirana...

Maroko je zaključio nastup u skupini D pobjedom u zadnjem kolu protiv Južne Afrike 1:0. Južnoafrikance još samo teorija drži u igri za prolazak u nokaut fazu kao jedan od četiri trećeplasirana.

Bez obzira što je već ranije osigurao nastup u nokaut fazi, Maroko je i u ovom susretu išao na pobjedu, bio je bolji protivnik i na kraju zasluženo slavio. Do pobjede je došao jako teško, pogotkom tek u 90. minuti čime je samo nastavio stopostotan niz.

Strijelac je bio Mbark Boussoufa koji se najbolje snašao nakon što obrana Južne Afrike nije uspjela očistiti opasnost pred svojim golom.

Drugo mjesto u skupini osigurala je Obala Bjelokosti koja je igrala protiv Namibije i visoko slavila s 4:1. Namibija je pokušavala igrati, imala je čak i većinom posjed lopte na svojoj strani, ali kvalitetniji Bjelokošćani odlično su realizirali svoje prilike.

U 39. minuti Kessie je sjajnom loptom proigrao Maxa Gradela koji iskosa odličnim udarcem zabija za 1:0.

Odmah na startu drugog dijela Obala Bjelokosti dolazi do povećanja prednosti. Serey Die opalio je iz velike udaljenosti, lopta se na putu do gola odbila, promijenila smjer i završila u mreži.

Namibija je 20 minuta prije kraja smanjila preko Joslina Kamatuke nakon briljantne solo akcije, ali u zadnjih deset minuta zvijezde Obala Bjelokosti Wilfried Zaha i Maxwell Cornet odvode svoju reprezentaciju do 4:1.

Afrički kup nacija, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Južna Afrika0:1Maroko
Namibija1:4Obala Bjelokosti
1Maroko 33:0+39
2Obala Bjelokosti 35:2+36
3Južna Afrika 31:2-13
4Namibija 31:6-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!