Košarka

Hrvatska otputovala na Ljetnu ligu: "Imali smo sreće, nije bilo ozljeda i 12 igrača koje smo odredili za put doista i putuju"

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 01.07.2019.
Hrvatska otputovala na Ljetnu ligu: "Imali smo sreće, nije bilo ozljeda i 12 igrača koje smo odredili za put doista i putuju"
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija zaputila se u SAD gdje će nastupati na Ljetnoj ligi prvi put u povijesti. Izbornik Veljko Mršić vodi 12 igrača koji su odradili kraće pripreme u Svetom Martinu i Zagrebu uoči odlaska za SAD...

Nakon desetak dana priprema u Svetom Martinu i Zagrebu, reprezentacija je krenula u veliku avanturu zvanu NBA ljetna liga u Las Vegasu.

Reprezentativci su na aerodrom stigli u vidno dobrom raspoloženju iako je sat pokazivao tek nešto iza sedam sati ujutro. Dobrobiti slobodnog dana uoči zahtjevnog interkontinentalnog puta bile su očite.

Srećom, prva je utakmica zakazana tek za 5. srpnja te reprezentacija ima dovoljno vremena za aklimatizaciju i nekoliko treninga do početka zahtjevnog rasporeda.

5. srpnja Hrvatska – Detroit Pistons u 15:00 (HR 5/6. srpnja u ponoć)
7. srpnja Hrvatska - Brooklyn Nets u 16:00 (HR 8. srpnja u 1,00)
9. srpnja Hrvatska – Oklahoma City Thunder u 15,30 (HR 10. srpnja u 0,30)

10. srpnja Hrvatska – Dallas Mavericks u 15,30 (HR 11. srpnja 0,30)

12. ili 13. srpnja posljednja utakmica, ovisno o rezultatu.

Izbornik Veljko Mršić u Las Vegasu očekuje dobru školu za igrače: "Konačno krećemo za Vegas i tamo ćemo iskoristiti turnir da vidimo jednu drugačiju košarku, bržu, s puno više intenziteta i to će nam dobro doći kao jedna školska turneja nakon koje će naši igrači sigurno napredovati."

A kakvi su planovi do prve utakmice?

"Tri dana uoči početka lige iskoristit ćemo za trening i prilagodbu na novu vremensku zonu, a sigurno će nam trebati par dana da se aklimatiziramo i da što svježiji dočekamo početak turnira."

"Imali smo sreće, nije bilo ozljeda i 12 igrača koje smo odredili za put doista i putuju na Ljetnu ligu", dodao je izbornik u vezi putnika u Vegas.

Popis igrača za NBA ljetnu ligu nije se, dakle, mijenjao u odnosu na onaj s okupljanja. Tek je Matej Rudan, kao što je otpočetka i zamišljeno, napustio redove seniorske reprezentacije i pridružio se matičnoj U-18 reprezentaciji pod vodstvom Milana Karakaša.

Putnici za Las Vegas:
Roko ROGIĆ
Krešimir RADOVČIĆ
Roko BADŽIM
Luka BABIĆ
Mateo DREŽNJAK
Pavle MARČINKOVIĆ
Ivan RAMLJAK
Željko ŠAKIĆ
Domagoj VUKOVIĆ
Marin MARIĆ
Marjan ČAKARUN
Antonio VRANKOVIĆ

Stožer:
Veljko Mršić – izbornik
Domagoj Kujundžić – pomoćni trener
Ivan Perinčić – pomoćni trener
dr Miran Martinac – liječnik
Nikica Šižgorić – fizioterapeut
Igor Kolarić – Team Manager

HKS

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!