Košarka

Enes Kanter popunjava rupu nastalu odlaskom Ala Horforda

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.07.2019.
Enes Kanter popunjava rupu nastalu odlaskom Ala Horforda
Foto: EPA

Boston Celticsi dogovorili su dolazak Enesa Kantera, dosadašnjeg centra Portland Trail Blazersa koji bi tako trebao nadomjestiti odlazak Ala Horforda u Philadelphiju...

Nakon što je pomogao Portlandu na putu do finala Zapadne konferencije, posebno nakon što se neposredno uoči doigravanja teško ozlijedio Jusuf Nurkić, Enes Kanter pronašao je novi klub.

Kanter je dogovorio prelazak u Boston Celticse s kojima će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan deset milijuna dolara, a druga godina tog ugovora bit će "player option".

Kanteru će Celticsi biti peti klub u karijeri. U ligu je stigao 2011. godine kada su ga na draftu uzeli Utah Jazzeri kao treći izbor, zatim je razmijenjen u Oklahoma City Thunder i kasnije je završio u New York Knicksima. Knicksi su ga zimus otpustili, a to je iskoristio Portland koji je, zanimljivo, prije nekoliko godina i poslao ponudu za Kantera, ali Thunder je tada spriječio odlazak.

U Portlandu je u regularnoj sezoni prosječno bilježio 13.1 poen uz 8.6 skokova po susretu dok je u doigravanju uz ozljedu ramena dodao 11.4 poena i 9.7 skokova po susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!