Nogomet

Tri reprezentacije iz skupine F idu dalje, Gani i Kamerunu pridružio se Benin

Mihaela Bradovski • utorak, 02.07.2019.
Tri reprezentacije iz skupine F idu dalje, Gani i Kamerunu pridružio se Benin
Foto: EPA

Gana je stigla do prve pobjede i skupini i zaključila je nastup u grupi na prvom mjestu dok je Kamerun remizirao s Beninom čime i Benin prolazi dalje...

Gana, Kamerun i Benin sigurni su u drugoj fazi Afričkog kupa nacija. Kamerun je uoči zadnjeg kola već osigurao prolaz dalje, a sada mu se pridružila i Gana.

Gana je u zadnje kolo ušla s dva remija i ovdje je tražila prvu pobjedu. Protivnik je bila Gvineja Bisau koja je također očajnički trebala sva tri boda, ali na kraju je Gana ipak potvrdila da je kvalitetnija.

Gvineja Bisau izdržala je u prvom poluvremenu da bi u nastavku susreta ipak pala. Već u prvoj minuti nastavka Gana je stigla do vodstva golom Jordana Ayewa iz solo prodora nakon vrlo loše reakcije braniča Gvineje.

U 72. minuti Gana dolazi do drugog gola, ovaj put strijelac je bio Thomas Partey, veznjak madridskog Atletica koji je iz blizine dovršio vrlo dobru akciju Gane.

Kamerun je odigrao bez pogodaka protiv Benina. Bio je to susret u kojem je Benin tražio barem bod kako bi kao jedan od trećeplasiranih prošao dalje, a Kamerunci nisu željeli ostati poraženi. Tako je odigran susret koji nije donio pobjednika, a na kraju svi ipak mogu biti zadovoljni.

Nezadovoljan će biti tek Clarence Seedorf koji nije bio zadovoljan nakon dvoboja protiv Gane, a neće biti niti sada jer Kamerun nije puno toga stvorio pred vratima Benina.

Afrički kup nacija, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Benin0:0Kamerun
Gvineja Bisau0:2Gana
1Gana 34:2+25
2Kamerun 32:0+25
3Benin 32:203
4Gvineja Bisau 30:4-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!