Nogomet

SAD u finalu Svjetskog prvenstva, Engleskinje promašile jedanaesterac za produžetke

Jan Šneler • utorak, 02.07.2019.
SAD u finalu Svjetskog prvenstva, Engleskinje promašile jedanaesterac za produžetke
Foto: EPA

Polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva za žene između Engleske i SAD-a bilo je iznimno uzbudljivo, a u borbu za naslov odlaze Amerikanke...

Sama je završnica Svjetskog nogometnog prvenstva za žene koje se odigrava u Francuskoj, a večeras smo mogli pratiti izuzetno uzbudljivu utakmicu između Engleske i SAD-a. Drugo poluvrijeme bilo je iznimno sadržajno, a u finale odlaze Amerikanke koje su ipak bile spretnije u najvažnijim trenucima.

Možemo reći kako je prvi dio susreta pripao Amerikankama. Već u 10. minuti susreta Christen Press dovela je SAD u vodstvo. Izgledalo je sve dobro za Amerikanke, no devet minuta kasnije Ellen White donosi Engleskoj izjednačenje. Ipak, SAD je bio kvalitetniji u prvih 45 minuta i zasluženo je stigao do novog vodstva.

U 31. minuti Alex Morgan lijepo je utrčala u šesnaesterac i glavom pogodila za 1:2. U nastavku susreta Engleskinje su očekivano ušle ofenzivnije i bile su puno bolje od SAD-a. Kako se susret bližio kraju, tako je Engleska izgledala sve opasnije. U 67. minuti, Engleskinje su došle do izjednačenja preko White, ali pogodak je nakon pregleda snimke poništen zbog zaleđa.

Doista su u pitanju bili milimetri i da nema VAR-a, teško da bi itko prigovorio sucima što nisu vidjeli da je pogodak neregularan. Ipak, Engleska se nije predavala i u 84. minuti dobila je priliku iz kaznenog udarca. White je bila srušena u kaznenom prostoru i Engleska je dobila kazneni udarac.

Izvođenju jedanaesterca pristupila je Houghton i pucala prilično loše te je Alyssa Naeher lakoćom obranila njen pokušaj. Da stvari budu gore za Englesku, dvije minute kasnije ostale su s igračicom manje zbog drugog žutog kartona Millie Bright. Vremena je bilo premalo i Engleskinje su drugi put zaredom ispale u polufinalu te izabranicama Phila Nevillea slijedi borba za treće mjesto.

Protivnice će im biti lošije iz ogleda Švedske i Nizozemske. Drugo polufinale na rasporedu je sutra u 21 sat.

Svjetsko nogometno prvenstvo (ž), polufinale:
Engleska - SAD 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!