Nogomet

Bišćan: "Neke ozljede su splet nesretnih okolnosti, neke su nastale zbog promjene treninga"

Branimir Korać • srijeda, 03.07.2019.
Bišćan: "Neke ozljede su splet nesretnih okolnosti, neke su nastale zbog promjene treninga"
Foto: Pixsell

Rijeka je otputovala na drugi dio priprema u Kranjsku Goru, tamo će boraviti deset dana i nastavit će raditi na hvatanju forme i automatizmima u igri...

Igor Bišćan još uvijek ne može računati na sve igrale, ali oni koji su van kadra polako se oporavljaju i sve su bliži uključenju u rad s ostalim igračima.

"Sve je uobičajeno, idemo na glavni dio priprema nakon što smo ovaj dosadašnji očekivano odradili. Najvažnije je da nije bilo težih ozljeda, imamo nekolicinu igrača koje moramo zaliječiti, ali dovoljno je vremena da se uspijemo pripremiti u potpunosti. Trenutno su van kadra Lončar i Escoval koji neće niti konkurirati za nastup u Superkupu. Tu je još i Puljić koji radi odvojeno od momčadi, kompletna situacija sada izgleda ugodnije nego u prvi trenutak kada su prognoze bile loše. Nećemo prognozirati kada će se vratiti jer se razočaramo ako stvari ne idu smjerom kojim bi trebale ići", kaže Bišćan za Sportske novosti.

Ipak, jedan je još dosta do povratka na travnjak, riječ je o Petru Mamiću koji već dugo vuče neugodnu ozljedu.

"Mamić vuče ozljedu već neko vrijeme, zbog toga je propustio i Europsko prvenstvo do 21 godine. Dat ćemo mu vremena da se potpuno oporavi, njegova ozljeda dosta je neugodna i teško je procijeniti koliko će vremena trebati za oporavak. Na ovim pripremama sigurno ga neće biti. Radimo na nekom pričuvnom rješenju na toj poziciji, ali nećemo se zaletjeti i uzeti neko panično rješenje koje se neće pokazati kao adekvatno. Iako nije optimalno rješenje, imamo tri desna beka i uvijek možemo jednog prebaciti na drugu stranu. Tu je i Smolčić koji je pokazao da se na njega može računati te nije takva katastrofa."

Bilo je dosta ozljeda i tijekom prošle sezone, a Bišćan skida krivicu s liječničke slućbe i nudi razloge zašto nije mogao računati na sve igrače.

"Moram demantirati priče kako je liječnička služba kriva za ozljede, pogotovo ne onaj dio liječničke službe koji više nije s nama. Nikada nisam prebacivao odgovornost na drugog, sve počinje od mene i sa mnom sve završava. Neke ozljede su splet nesretnih okolnosti, neke su nastale zbog promjene treninga. Nadamo se da su te ozljede sada iza nas i neće se događati. Prošli smo kroz to razdoblje i preživjeli smo."

U dosadašnjem dijelu priprema nije bilo velikih promjena u momčadi, a Bišćan tek očekuje ulazne i izlazne transfere.

"Zasad nema previše promjena u momčadi, za mene kao trenera to je više dobro nego loše iako ljudima iz uprave sigurno nije drago. Međutim prijelazni rok tek će se zahuktati, a nama je najvažnije da kao klub uspije odreagirati na vrijeme ako se dogode odlasci. Nećemo se tempirati za Superkup, ta utakmica iskreno dolazi prerano i nama i Dinamu, ali nije loše da nam prva utakmica bude tako jaka i da s njom doživimo nekakav šok. To je ono što bi nas trebalo pripremiti za ono što nam slijedi."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!