Gold Cup, nokaut faza, polufinale, 03.07.2019, 04:30 h
Haiti 0:1 Meksiko
Meksiko

Meksikanci prvi finalisti Gold Cupa, hrabri Haićani pali u produžecima

Branimir Korać • srijeda, 03.07.2019.
Meksikanci prvi finalisti Gold Cupa, hrabri Haićani pali u produžecima
Foto: EPA

Reprezentacija Meksika prva se plasirala u finale Gold Cupa. Meksikanci su u polufinalu bili bolji od Haitija i slavili su s tijesnih 1:0 nakon dva produžetka...

Meksiko je definitivno kvalitetnija reprezentacija od Haitija i to je potvrdio i na travnjaku. Nije bilo jednostavno, namučio se na putu do pobjede, ali je ipak slavio s 1:0 nakon dva produžetka.

Meksikanci su dominirali u posjedu, ali teško su probijali haićanski bedem. Ipak, nakon 0:0 u 90 minuta, odmah na početku prvog produžetka došlo je do odluke.

Dosuđen je kazneni udarac zbog prekršaja nad Raulom Jimenezom koji je skrivio Herve Bazile, Jimenez je i izveo kazneni udarac te doveo Meksiko u vodstvo.

Nakon primljenog pogotka Haiti je pokušavao doći do poravnanja, u 119. minuti bio je vrlo blizu kada je Mikeal Gabriel Cantave pucao, a lopta pogodila gredu i vratila se u ruke meksičkog vratara Guillerma Ochoe.

Haitiju je ovo najbolji nastup na Gold Cupu u povijesti, a Meksikanci se vraćaju u finale nakon što su prije dvije godine završili na trećem mjestu. Dosad su osvojili deset puta ovo natjecanje čime su rekorderi natjecanja. U finalu će igrati protiv SAD-a ili Jamajke.

Gold Cup, nokaut faza

polufinale

Haiti0:1 *Meksiko
Jamajka1:3SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis03.07.2019. u 11:37
    velika šteta, definitivno kvalitetnija ekipa haitija je izgubila.
    cameosis