Nogomet

Kraj velike karijere: Arjen Robben oprostio se od nogometa

Petar Jenjić • četvrtak, 04.07.2019.
Kraj velike karijere: Arjen Robben oprostio se od nogometa
Foto: EPA

Arjen Robben i službeno se oprostio od aktivnog igranja nogometa, a svoju je odluku Nizozemac objavio javnosti...

Po završetku još jedne Bayernove sezone bilo je jasno kako će Arjen Robben ići iz Bayerna, spominjao se povratak u Nizozemsku, no od toga neće biti ništa. Nizozemac odlazi u mirovinu, a potvrda za to stigla je danas.

"Bez sumnje, ovo je najteža odluka koju sam morao donijeti u svojoj karijeri, odluka u kojoj su se sudarali srce i um. Ljubav prema igri uvjeri vas da se možete nositi s čitavim svijetom, ali u realnosti ne ide onako kako želite i niste više 16-godišnjak koji nema pojma što su ozljede. Trenutno sam zdrav i spreman, a kao ljubitelj mnogih sportova, takav želim ostati i u budućnosti. Definitivno završavam, ali dobro je tako", kazao je Robben, a njegovu izjavu prenosi Goal.com.

Arjen Robben krenuo je u Groningenu, nakon čega je preselio u PSV. Prvi angažman izvan Nizozemske imao je u Chelseaju gdje je proveo tri sezone, poslije čeka su uslijedile dvije godine u madridskom Realu. Ipak, najveći trag ostavio je u Bayernu gdje je igrao deset godina, odigrao 309 službenih utakmica, postigao 144 gola i dodao 101 asistenciju.

Osam je puta bio prvak Njemačke, osvoji je pet Kupova, pet Superkupova, Ligu prvaka i Europski Superkup. S Realom je bio prvak Španjolske i osvajač španjolskog Superkupa, u Chelseaju je dva puta osvajao Premiership, jednom FA kup, da puta Liga kup i jednom Community Shield, dok je s PSV-om jednom bio prvak Nizozemske te je osvojio jedan Superkup. U dresu nizozemske osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Individualnih nagrada još je i više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!