Košarka

Srbija najuvjerljivija u četvrtfinalu, Francuskinje slavile u produžetku

Branimir Korać • petak, 05.07.2019.
Srbija najuvjerljivija u četvrtfinalu, Francuskinje slavile u produžetku
Foto: EPA

Poznate su polufinalistice Europskog prvenstva košarkašica, a u borbi za finale igrat će Francuska protiv Velike Britanije te Španjolska protiv Srbije...

Britanke su bile prva reprezentacija koja je prošla u polufinale nakon što su svladale Mađarsku sa 62:59. Već u prvom poluvremenu odradile su odličan posao kada su se odvojile na visoku prednost, a Mađarice su ostatak susreta provele u hvatanju priključka. U završnici su došle na 60:59, imale i napad za preuzimanje vodstva, ali devet sekundi prije kraja Bernadett Hatar nije pogodila za vodstvo.

Kod Velike Britanije Temi Fagbenle bila je uvjerljivo najbolja s 29 poena i osam skokova, a kod Mađarske Yvonne Turner je ubacila 11 poena uz osam skokova.

Španjolke su odigrale sjajnu utakmicu protiv Ruskinja i slavile lakše od očekivanja. Nikakvih šansi Rusija u tom susretu nije imala, sve je bilo na strani sjajne Španjolske koja je slavila sa 78:54.

Nezaustavljiva je bila s 24 poena i 12 skokova Astou Ndour, a Rusija nije imala nijednu dvoznamenkastu igračicu dok su se sve upisale među strijelce. S osam poena najefikasnija bila je Ksenia Levčenko.

Francuskinje su bile na rubu poraza protiv Belgije, ali deset sekundi prije kraja regularnog dijela Bria Hartley ubacila je tricu za poravnanje. U dodatnih pet minuta Belgija je ostala bez snage i Francuska je odnijela pobjedu 84:80.

Sjajnu utakmicu odigrala je Sandrine Gruda s čak 33 poena i deset skokova, a Olivia Epoupa dodala je 13 poena, devet skokova i pet asistencija. Kod Belgije Emma Meesseman ubacila je 24 poena, a Kim Mestdagh 16 poena uz deset skokova i sedam asistencija.

Najuvjerljivije su bile domaće igračice koje su pregazile Švedsku s ogromnih 87:49. Raspoložena Srbija konstantno je bila u prednosti i samo je podizala razliku te zaslužila mjesto u polufinalu.

Ana Dabović predvodila je Srbiju s 19 poena i pet skokova, a kod Švedske Frida Eldebrink dodala je 12 poena.

Europsko prvenstvo, četvrtfinale:
Mađarska - Velika Britanija 59:62
Španjolska - Rusija 78:54
Francuska - Belgija 84:80 produžetak
Srbija - Švedska 87:49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!