Tenis

Petra Martić drugi put u karijeri u četvrtom kolu Wimbledona, još jedna Amerikanka pala u tri seta!

Mihaela Bradovski • petak, 05.07.2019.
Petra Martić drugi put u karijeri u četvrtom kolu Wimbledona, još jedna Amerikanka pala u tri seta!
Foto: FaH

Petra Martić nastavlja s odličnim nastupima u Wimbledonu. Upisala je pobjedu i u trećem kolu, slavila je protiv Danielle Collins u tri seta i drugi put u karijeri izborila je nastup u četvrtom kolu ovog turnira!

Petra Martić ove godine igra najbolji tenis u karijeri, a nakon sjajnih igara u Roland Garrosu, niže odlične rezultate i u Wimbledonu. Drugi put u karijeri dogurala je do četvrtog kola ovog turnira, a ovaj put u sva tri meča slavila je u tri seta.

Prvi put drugi tjedan Wimbledona izborila je 2017. godine kada je morala igrati još i kvalifikacije, a onda je došla do osmine finala gdje ju je zaustavila Magdalena Rybarikova.

Ovaj put nije bilo potrebe za igranjem kvalifikacija s obzirom na dobar renking, dosad nije išlo glatko, sva tri meča dobila je u tri seta, ali je i u sva tri meča u trećem setu imala stvari pod kontrolom.

Protiv Danielle Collins odlično je krenula i već u prvom gemu meča napravila je break i nakon toga prednost čuvala do kraja seta. Collins nije došla nijednom u priliku da se vrati u set i Martić ga je uzela lakoćom sa 6:4.

U drugom setu obje igračice bile su uvjerljive na svom servisu sve do 3:2 kada Martić daje 15:40 i gubi servis. Odmah nakon toga i Petra je imala 15:40, no nije to iskoristila, Collins je zadržala prednost i uzela set sa 6:3.

Amerikanka je i na startu trećeg seta iznenadila Martić i odmah joj je uzela servis, ali Petra se vrlo brzo vratila i poravnala na 2:2. U završnici seta dovršila je posao. na servisu Collins za ostanak u meču Martić je došla do 15:40, iskoristila drugu meč loptu i prošla u četvrto kolo.

Prije dvije godine tamo ju je zaustavila Slovakinja, a ove godine igrat će protiv osme nositeljice, Ukrajinke Eline Svitoline s kojom nema dobar omjer. U četiri meča tri puta je izgubila, ali sva tri puta na zemlji dok je jedini meč na brzoj podlozi dobila.

Wimbledon, treće kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 24) - Danielle Collins (SAD) 6:4, 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!