Košarka

Hrvatska U20 tijesno poražena od domaćina na startu turnira u Tel Avivu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 05.07.2019.
Hrvatska U20 tijesno poražena od domaćina na startu turnira u Tel Avivu
Foto: Pixsell

Jopš jednom je Izrael odnio tijesnu pobjedu protiv Hrvatsku U20. Izraelci su na svom parketu u Tel Avivu tijesno slavili s 89:87...

Aktualni prvaci Europe U20 kategorije još su se jednom susreli s viceprvacima. Nakon susreta u prošlogodišnjem finalu Europskog prvenstva u Njemačkoj, reprezentacije Izraela i Hrvatske već su se ove godine sastale na međunarodnom turniru u Osijeku gdje je Izrael slavio za koš (83:81). Isto se ponovilo i u prvoj utakmici turnira u Izraelu koji predstavlja posljednje pripreme za Europsko prvenstvo koje 13. srpnja starta na istom mjestu, u Tel Avivu.

Cijela je utakmica odisala napetošću i igrana u potpunom egalu, svaki je koš imao takav značaj da se mogao steći dojam da je prvenstvo već počelo. Obje momčadi koristile su široku rotaciju i ravnomjerno dijelile minute između svih igrača. Ni s jedne strane nije došlo do odvajanja vrijednog spomena, a pet minuta do kraja utakmice semafor je pokazivao 75:74 za Hrvatsku. Ipak, sreća je prevagnula na stranu domaćina koji je upisao pobjedu 89:87.

Antonio Jordano je ubacio 17 poena i tri puta asistirao, dok je kapetan Toni Nakić uz tri asistencije upisao 14 poena. Josip Batinić je postigao 12, a Danko Branković 10 poena uz pet skokova.

HRVATSKA: Vidović 8, Jordano 17, Palokaj 9, Runjić, Batinić 12, Nakić 14, Šarić 5, Vrgoč 8, Branković 10, Bajo 2, Nikić 2

AUTOR: HKS

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!