Košarka

Hrvatska debitirala u Ljetnoj ligi porazom, Pistonsi pritisnuli u drugom dijelu i odjurili

Branimir Korać • petak, 05.07.2019.
Hrvatska debitirala u Ljetnoj ligi porazom, Pistonsi pritisnuli u drugom dijelu i odjurili
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je poraz u debitantskom nastupu u Ljetnoj ligi. Prvi protivnik bili su joj Detroit Pistonsi i visoko su slavili 96:80...

Detroit Pistons - Hrvatska 96:80 (20:19, 22:27, 25:15, 29:19)

Detroit Pistons: Svi Mykhailiuk 17 (5as), Jarrod Uthoff 5, Matt Costello 11 (8sk), Bruce Brown 12 (5sk, 7as), Khyri Thomas 26 (6sk), Donta Hill 6(5sk), Todd Withers 16, Louis King, Will Cherry, Deividas Sirvydis 3, Matt McQuaid, Marcquise Reed, Michael Bethea

Hrvatska: Pavle Marčinković 5, Željko Šakić 17 (5sk), Antonio Vranković 3, Roko Badžim 9, Roko Rogić 3 (5as), Krešimir Radovčić 7, Marjan Čakarun 8 (7sk), Mateo Drežnjak 5, Luka Babić 10, Domagoj Vuković 8, Marin Marić 5

Hrvatski košarkaši osjetili su dašak NBA lige kroz Ljetnu ligu i prvi nastup protiv Detroit Pistonsa. Kao što su Pistonsi nastupali s rosterom za Ljetnu ligu koji je prilično slabašan, tako je i Hrvatska nastupila u vrlo šarenom sastavu.

Takvi Pistonsi bili su bolji, Hrvatska je odigrala dobro prvo poluvrijeme i imala na odmoru vodstvo, ali kada su Pistonsi u drugom dijelu malo pritisnuli i zaigrali bolje, Hrvatska to više nije mogla pratiti.

Iako nije lijepo gubiti, rezultat je u drugom planu, Veljku Mršiću bilo je važnije vidjeti što mogu ovi igrači i kako su usvojili ono što je zamislio tijekom priprema.

Može biti djelomično zadovoljan, u prvih 20 minuta to i nije izgledalo tako loše, ali kasnije se jednostavno osjetio manjak kvalitete u hrvatskoj reprezentaciji i nije bilo nekolicine igrača koji bi povukli napadački i kvalitete za odigrati barem korektnu obranu.

U dresu Pistonsa nešto minutaže dobio je i bivši igrač Cedevite Will Cherry, no nije se istaknuo, a glavni adut Pistonsa s ovogodišnjeg drafta Sekou Doumbouya nije nastupio u ovom susretu. Bez obzira na to u drugom dijelu je Detroit glatko slavio.

Drugo poluvrijeme Detroit je dobio rezultatom 54:34, a možemo se nadati boljem izdanju u nedjelju od 22 sata kada Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Brooklyn Netsa.

Protiv Pistonsa najučinkovitiji bili su Željko Šakić sa 17 poena i pet skokova te Luka Babić s deset poena. Kod Pistonsa nezaustavljiv je bio Khyri Thomas s 26 poena i šest skokova.

Ljetna liga:
Detroit Pistons - Hrvatska 96:80

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!