Tenis

Martić sjajna i u parovima, s Cornet ušla u osminu finala Wimbledona

Jan Šneler • subota, 06.07.2019.
Martić sjajna i u parovima, s Cornet ušla u osminu finala Wimbledona
Foto: EPA

Odličnim nastupom protiv Sorana-Mihaele Cirstee i Galine Voskoboeve, Petra Martić i Alize Cornet ušle su u osminu finala Wimbledona...

Nakon dosta razočarenja za hrvatske predstavnike na ovogodišnjem Wimbledonu, Petra Martić trudi se da ipak ocjena na kraju bude pozitivna. Nakon što je ušla u drugi tjedan Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji, hrvatska tenisačica je u paru s Alize Cornet svladala Sorana-Mihaelu Cirsteu i Galinu Voskoboevu te ušla u osminu finala parova.

U prvom setu, Cornet i Martić sjajno su krenule i već u trećem gemu došle do breaka. Imale su već u prvom gemu dvije prilike za oduzimanje servisa, ali protivnice su izdržale. Cirstea i Voskoboeva su se uspješno vratile u osmom gemu, izjednačile na 4:4, ali francusko-hrvatski par još jednom uzvraća udarac i dolazi do novog breaka.

Nakon što su uspjele spasiti dvije break lopte, Cornet i Martić koriste treću set loptu i sa 6:4 dolaze do vodstva. Drugi set su Cornet i Martić rutinski privele kraju. Break u trećem gemu, odlični servisi do samoga kraja i novi break u devetom gemu za konačnih 6:3.

U sljedećem kolu čekaju ih bolje iz ogleda Timee Babos i Kristine Mladenović te Jennifer Brady i Alison Riske. Babos i Mladenović su velike favoritkinje i prve nositeljice i vrlo vjerojatno protivnice Cornet i Martić za ulazak u četvrtfinale.

Wimbledon, parovi (ž), 2. kolo:
Sorana-Mihaela Cirstea/Galina Voskoboeva - Alize Cornet/Petra Martić 4:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!