Tenis

Đoković o kazni za Tomića: "Mislim da nije fer da mu se oduzme sav novac"

Petar Jenjić • subota, 06.07.2019.
Đoković o kazni za Tomića: "Mislim da nije fer da mu se oduzme sav novac"
Foto: EPA

Prvi igrač svijeta Novak Đoković kazao je kako Bernard Tomić nije zaslužio da mu se oduzme sav prihod iz prvog kola i meča protiv Jo-Wilfrieda Tsonge...

Sav prihod od nastupa u prvom kolu izgubio je Bernard Tomić zbog nezalaganja na terenu protiv Jo-Wilfrieda Tsonge koji je završio nakon 58 minuta. Organizator ga je kaznio jer "nije bio na razini profesionalnog standarda", a u njegovu je obranu stao Novak Đoković koji, iako nije gledao meč, vjeruje kako mu nisu trebali oduzeti sav novac.

"Bernard definitivno ima povijest igranja s manjkom truda. Međutim, kada mi kažete rezultat i što se sve dogodilo, što sam i posljednjih dana ispratio, mislim da nije fer da mu se oduzme sav novac."

Podsjetimo, Tomić je izgubio od Tsonge sa 6:2, 6:1, 6:4, a prvi igrač svijeta istaknuo je kako za takvu kaznu nije bilo potrebe.

"Moram vidjeti kako se ponašao, kretao, zalagao. On je ipak zaslužio naći se na ovom turniru, član je TOP 100. Cijelu je godinu radio kako bi bio ovdje, zaslužuje većinu tog novca. Igrao je protiv Tsonge koji je odličan na travi, mislim da nije bilo potrebe oduzeti mu cjelokupan nagradni fond."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!