Tenis

Kutak za kladioničare: Egipat si ne može dozvoliti kiks, Nadala nakon Kyrgiosa čeka Tsonga

Petar Jenjić • subota, 06.07.2019.
Kutak za kladioničare: Egipat si ne može dozvoliti kiks, Nadala nakon Kyrgiosa čeka Tsonga
Foto: EPA

Subota donosi nastavak trećeg kola Wimbledona, iz muške konkurencije izdvojili smo dvoboj Jo-Wilfrieda Tsonge i Rafaela Nadala, dok ženski čini meč Lauren Davis i Carle Suarez Navarro. Za kraj smo dodali utakmicu osmine finala Afričkog kupa nacija u kojoj domaćin Egipat traži pobjedu protiv Južnoafričke Republike...

Jo-Wilfried Tsonga - Rafael Nadal

Bit će ovo njihov 14. međusobni dvoboj, a sve je krenulo još 2007. godine na US Openu. U današnji meč Rafael Nadal ulazi kao drugi tenisač svijeta i nakon pobjede protiv Nicka Kyrgiosa u jednom zanimljivom dvoboju, u kojem je dva seta osvojio u tie-breakovima. S druge strane, Tsonga čak i nije imao pretjerano težak posao. Već je poznata priča iz meča protiv neraspoloženog Bernarda Tomića, nakon čega je uslijedila pobjeda protiv Richardsa Berankisa. Kada sve uzmemo u obzir, očekujemo pobjedu Nadala u tri ili četiri seta.

Prognoza: manje od 37.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Carla Suarez-Navarro - Lauren Davis

Iako je u turnir upala kao lucky-loser, Lauren Davis itekako je dokazala kako zna i može igrati. Nakon pobjede protiv Katerine Kozlove u prvom kolu, u drugom ju je čekala peta nositeljica Angelique Kerber protiv koje je napravila preokret i slavila s 2:1 u setovima. Sada ju s druge strane čeka Carla Suarez Navarro koja u prva dva kola još nije izgubila set. Wimbledon joj je najlošiji od sva četiri Grand Slama s obzirom na to da je u dva navrata stizala do četvrtog kola, a za razliku od ostalih gdje je igrala četvrtfinala. Danas očekujemo nešto duži, izjednačeniji meč, a time i više gemova.

Prognoza: manje od 21.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Egipat - JAR

U osmini finala Afričkog kupa nacija prolazak dalje tražit će domaćin natjecanja Egipta koji za protivnika ima Južnoafričku Republiku. Grupnu fazu domaćin je zaključio u skladu s očekivanjima uoči početka turnira. Upisao je tri pobjede bez primljenog pogotka i sada čeka reprezentaciju koja je skupinu završila s dva poraza i jednom pobjedom. Domaćin će, uz veliku želju za pobjedom, imati i veliki teret na leđima jer ovo je prepreka koju "mora" preskočiti i nakon čega više nema popravka. Međutim, vjerujemo kako će do nje ipak doći te u Kairu proslaviti prolazak među osam najboljih.

Prognoza: pobjeda Egipta

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Egipta @1.60, remi @3.50, pobjeda JAR-a @6.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!