Nogomet

Šveđanke se bolje oporavile od poraza u polufinalu i preko Engleske došle do bronce

Jan Šneler • subota, 06.07.2019.
Šveđanke se bolje oporavile od poraza u polufinalu i preko Engleske došle do bronce
Foto: EPA

Završnica je Svjetskog nogometnog prvenstva za žene koje se igra u Francuskoj, a u današnjem susretu za treće mjesto pobjedu nad Engleskom odnijela je Švedska...

Nakon današnjeg susreta za treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene, ostalo je još samo finale. U borbi za broncu našli su se Engleska i Švedska, a medalju su odnijele Šveđanke pobjedom 2:1.

U prvom dijelu Šveđanke su bile bolje od Engleskinja, od početka napravile dobar pritisak i već nakon dvadesetak minuta imale su značajnu prednost. U 11. minuti Kosovare Asllani dovela je Švedsku u vodstvu, da bi desetak minuta kasnije Sofia Jakobsson povećala vodstvo na 2:0.

Englesku je od potpunog potopa spasila Francesca Kirby koja je u 31. minuti smanjila na 1:2. U nastavku susreta Engleskinje su bile bolje, ali bez velikog učinka. Ponovno je u centru pozornosti bila Ellen White kojoj je VAR još jednom poništio pogodak.

Nije danas jednostavno bio dan za Englesku koja nije uspjela ponoviti uspjeh sa prošlog Svjetskog prvenstva kada je završila na trećem mjestu. Velik dio kritika otići će na račun izbornika Phila Nevillea koga već napadaju kritičari za izjavu kako je ova utakmica bila nepotrebna.

Što se tiče Švedske, ovo im je treća brončana medalja sa svjetskih prvenstava, a još uvijek im je najbolji rezultat iz 2003. godine kada su poraženi u finalu od Njemačke.

Svjetsko nogometno prvenstvo (ž), utakmica za 3. mjesto:
Engleska - Švedska 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!