Tenis

Federer i Nadal rutinski do osmine finala, Fognini ludovao i ispao od Sandgrena

Jan Šneler • subota, 06.07.2019.
Federer i Nadal rutinski do osmine finala, Fognini ludovao i ispao od Sandgrena
Foto: EPA

Današnjim mečevima u muškoj konkurenciji zaključen je prvi tjedan na Wimbledonu, a najveći favoriti prilično glatko izborili su prolaz u osminu finala...

Popularni Super Saturday u Wimbledonu je zaključen bez prevelikih iznenađenja, barem što se tiče muške konkurencije. Dvojica favorita za naslov Rafael Nadal i Roger Federer nisu se pretjerano mučili u trećem kolu, a isto se može reći i za Keija Nishikorija i Sama Querreyja.

Federeru je trebalo tek nešto više od dva sata za slavlje protiv Lucasa Pouillea. Iako je Francuz 27. nositelj i dobar igrač, protiv sjajno raspoloženog Švicarca nije mogao puno. Federer je prvi set zaključio na svoj standardni način. Većina gemova prošla je vrlo mirno, čak je i Pouille jedini imao break prilike i onda u ključnom trenutku, u 12. gemu kada je Pouille trebao potvrditi servis i otići u 13. igru, Federer je pritisnuo.

Došao je do 15:40 i nakon druge lopte osvojio set sa 7:5. Početkom drugog seta izgledalo je kao da Pouille sve više tone. Federer je poveo s 4:0, imao svoj servis, no Francuz se nije predao i uspio je doći do breaka. Nije mu to previše pomoglo jer je Švicarac novim breakom slavio sa 6:2. Konačno, treći set otišao je u tie-break, ali on je bio više rutinski za Federera jer je vrlo mirno došao do slavlja sa 7:4.

Nadalu je također trebalo oko dva sata da svlada Jo-Wilfrieda Tsongu. Nekoć sjajni Francuz trenutno ne može stati u istu rečenicu s fenomenalnim Španjolcem. Od početka je bilo vidljivo da je Nadal u svakoj kategoriji bolji. Dva breaka u prvom setu donijela su mu vodstvo sa 6:2, a dobrom igrom u nastavku osvojio je i drugi set sa 6:3.

U posljednjoj dionici meča, Španjolac je ponovno uzeo dva uzastopna breaka, bio na pragu meča, ali Tsonga je prolongirao na trenutak kraj i uspio osvojiti gem na svoj servis. Nadal je ipak mirno, u osmom gemu, priveo meč kraju.

Meč Nishikorija i Stevea Johnsona bio je napet tek u prva tri gema prvog seta. Naime, Amerikanac je došao do ranog breaka i poveo s 3:0. Bilo je to jedino što smo vidjeli od Johnsona jer od petog gema do kraja meča dominira Nishikori. Japanac je osvojio prvi set sa 6:4 i potom sa 6:3 i 6:2 finiširao meč i prošao među 16 najboljih.

Isto je napravio Querrey koji je svladao Australca Johna Millmana. Odlični server Querrey klasično je došao do osvajanja setova preko dva tie-breaka, a posebno je uzbudljiv bio onaj u drugom setu. Millman je uspijevao biti konkurentan i vrlo opasan, no nije bio priseban u ključnim trenucima. Američki tenisač ipak je s 10:8 slavio u 13. igri. Meč je zaključio slavljem u trećem setu sa 6:3.

Iako je bio favorit protiv Tennysa Sandgrena, 94. tenisača na svijetu, 12. nositelj Fognini prilično glatko je ispao. Amerikanac je slavio s 3:0 u setovima, a Talijan je uz 37 neprisiljenih grešaka pokazao još jednom svoju ružnu stranu pa je odgovarao navijačima i izgovorio i neke skandalozne stvari. Ovako je omogućio Sandgrenu da protiv Querreyja traži put do četvrtfinala.

Wimbledon (m), 3. kolo:
Kei Nishikori (JAP, 8) - Steve Johnson (SAD) 6:4 6:3 6:2
Sam Querrey (SAD) - John Millman (AUS) 7:6(3) 7:6(10) 6:3
Tennys Sandgren (SAD) - Fabio Fognini (ITA, 12) 6:3 7:6(12) 6:3
Jan-Lennard Struff (NJE, 33) - Mikhail Kukuškin (KAZ) 4:6 (5)6:7 6:4 5:7
Matteo Berrettini (ITA, 17) - Diego Schwartzmann (ARG, 24) (5)6:7 7:6(2) 4:6 7:6(5) 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (FRA) - Rafael Nadal (ŠPA, 3) 2:6 3:6 2:6
Lucas Pouille (FRA, 27) - Roger Federer (ŠVI, 2) 5:7 2:6 (4)6:7
Joao Sousa (POR) - Daniel Evans (VB) 4:6 6:4 7:5 4:6 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!