Tenis

Kutak za kladioničare: Kvitova ide po četvrtfinale preko Konte

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.07.2019.
Kutak za kladioničare: Kvitova ide po četvrtfinale preko Konte
Foto: EPA

Wimbledon i Afrički kup nacija nalaze se u središtu pozornosti danas. Petra Kvitova favorit je protiv Johanne Konte u osmini finala, a Gana očekuje prolaz protiv Tunisa...

Petra Kvitova - Johanna Konta

Petra Kvitova igra odlično na travi i to je u već niz navrata potvrdila, a sada je u situaciji da igra za finale Wimbledona. Protivnica joj je Johanna Konta, najbolja britanska igračica koja će imati navijače na svojoj strani, no kvaliteta je na strani Kvitove. Kvitova je bila uvjerljiva u prva tri kola, nije izgubila niti set i predstavljat će visoku prepreku za Kontu. Britanka je svladala Anu Bogdan i Katerinu Siniakovu u dva seta, a onda je imala težak meč protiv Sloane Stephens i upisala pobjedu u tri seta. U zadnjem međusobnom dvoboju na travi Kvitova je svladala Kontu sa 6:3, 6:4 prošle godine u Birminghamu.

Prognoza: Pobjeda Kvitove

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Kvitove 1.55, pobjeda Konte 2.30

Mali - Obala Bjelokosti

I Mali i Obala Bjelokosti imaju moćne napade, igrače koji su sposobni riješiti svaki susret lakoćom, a pokazali su to i u pojedinim nastupima u skupini. Mali je utrpao četiri gola Mauritaniji, zabijao je i Tunisu i Angoli, a Obala Bjelokosti zabila je četiri gola Namibiji. Tko će do pobjede, teško je prognozirati, šanse imaju i jedni i drugi iako je Obala Bjelokosti blagi favorit. No očekujemo kako bi i jedni i drugi, unatoč velikom ulogu mogli doći do pogodaka. Bit će dovoljan jedan pogodak da otvori utakmicu, a i jedni i drugi imaju dovoljno napadačke kvalitete da do njega dođu.

Prognoza: Oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol 2.30, jedan ili oba ne daju gol 1.55

Gana - Tunis

I Gana i Tunis pokazali su u skupini manje nego što se od njih očekivalo i tek u zadnjem kolu su osigurali prolaz. Gana je slavila protiv Gvineje Bisau 2:0 i tako osigurala čak prvo mjesto, a Tunis je prošao dalje s tri remija i uz puno problema. Sada se sastaju međusobno i Gana je tu blagi favorit bez obzira na to koliko je imala problema u grupi i koliko je Tunis čvrst. Ovo će biti izjednačen i tijesan dvoboj, no Gana se ipak čini nešto bliže prolazu. Tunižani se nisu uspjeli nametnuti nijednom protivniku, čak ni slabašnoj Mauritaniji, a u grupi nisu imali protivnika kvalitete Gane. Neće biti lako, ali vjerujemo u prolaz Gane.

Prognoza: Prolaz Gane

Koeficijenti (Supersport): Prolaz Gane 1.65, prolaz Tunisa 2.10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!