Košarka

Ivanov: "Uvijek ima previše emocija", Longin: "Pregovara se svakodnevno s puno igrača"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2019.
Ivanov: "Uvijek ima previše emocija", Longin: "Pregovara se svakodnevno s puno igrača"
Foto: FaH

Danas je, još jednom u karijeri, Ive Ivanov predstavljen kao igrač Zadra, a na press konferenciji kazao je kako vjeruje da ove sezone mogu napraviti puno u Prvenstvu. S druge strane, Branimir Longin osvrnuo se na prijelazni rok, neki igrači će napustiti klub, a s mnogima se još pregovara...

Ive Ivanov ponovno se vratio u redove Zadra, a zadovoljan odrađenim poslom bio je sportski direktor Branimir Longin koji kaže kako su se vrlo brzo uspjeli dogovoriti.

"Vratio se u staro jato, neću trošiti previše riječi jer mi je jako drago da je s nama u klubu i da smo dogovorili jednogodišnji ugovor. Svi znamo koliko znači i klubu, i navijačima i svlačionici. Jako nam je to važno ove sezone, s njim smo na pravom putu. Vjerojatno je imao ponudu i MZT-a, ali mi smo poslali svoju i on ju je prihvatio. Sve je jako brzo riješeno na obostrani zadovoljstvo", kaže Longin, prenosi ezadar.

Nakon toga riječ je dobio i Ivanov koji se nada kako će opravdati povjerenje trenera, navijača i kluba.

"Već četvrti put potpisujem ugovor sa Zadrom, ali uvijek ima previše emocija. Zadovoljan sam što smo se dogovorili ovako rano, sada se mogu skoncentrirati na pripreme pred početak sezone i mogu reći da sam zadovoljan što sam ovdje. Nadam se da ću opravdati povjerenje trenera, kluba i navijača, nadam se dobroj sezoni bez turbulencija i da ćemo napokon osvojiti neki trofej jer Zadar to zaslužuje. Mislim da bi to mogla biti ova sezona. Dosta se igrača već vrti oko dvorane i u dvorani, kroz razgovor s trenerom stekao sam dojam kako će složiti pravu, karakternu momčad i da takvi možemo napraviti puno u Prvenstvu, posebno jer nema Cedevite. Bit ćemo pravi."

Navijači su ga srdačno pozdravili kada je krajem prošle sezone stigao u Zadar u dresu MZT-a i to je isto utjecalo na odluku. Dodao je kako je pregovore prepustio agentu, prihvatio je ponudu te se nada kako će biti na opće zadovoljstvo.

Nakon njega riječ je ponovno dobio sportski direktor koji se osvrnuo na prijelazni rok.

"Ne ide to onako kako ljudi zamišljaju, u razgovorima smo s još nekim igračima. Ponudimo ugovor, sve se lijepo potpiše i 17.7 imamo momčad i započinjemo s pripremama. Moramo tražiti najbolja rješenja unutar budžeta i čekati šansu nakon Ljetne lige ili igrače koji trenutno imaju veću cijenu. Kada prođe vrijeme, s njima možemo ponovno stupiti u kontakt, pregovara se svakodnevno s puno igrača i nadam se da neće proći puno vremena prije nego budemo imali momčad na okupu."

Što se tiče igrača od prošle sezone, Luka Žorić trenutno ima privatnih obaveza i da baš ne razmišlja o nastavku karijere, Vladimir Dašić je u blizini Zadra, dok je u kontaktu i s Petrom Marićem. Nadalje, momčad će vjerojatno napustiti William Magarity, a kako se neslužbeno doznaje na ezadar.rtl.hr, postoji ponuda za Magarityja koja bi pokrila sve do sada uloženo, a i klub bi nešto uspio zaraditi.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!