Košarka

Hrvatska još jednom nije izdržala, Thunder u završnici velikim preokretom do pobjede

Jan Šneler • utorak, 09.07.2019.
Hrvatska još jednom nije izdržala, Thunder u završnici velikim preokretom do pobjede
Foto: Pixsell

Treći susret na NBA Ljetnoj ligi Hrvatskoj je donio Oklahoma City Thunder, a unatoč dobroj igri i trudu, NBA momčad bila je koncentriranija i bolja u završnici...

Hrvatska - OKC Thunder 76:84 (27:25, 18:23, 24:11, 7:25)

Hrvatska: Pavle Marčinković 12, Željko Šakić 11 (7sk), Antonio Vranković 2, Roko Badžim 7, Roko Rogić 9 (6sk, 5as), Krešimir Radovčić 2, Marjan Čakarun 13, Mateo Drežnjak 1, Luka Babić 3, Domagoj Vuković, Ivan Ramljak 4, Marin Marić 12

Oklahoma City Thunder: Deonte Burton 5, Devon Hall 10, Kevin Hervey 13 (5sk), Hamidou Diallo 11, Jawun Evans (5as), Donte Grantham 11, Khadeen Carrington 13 (5as), Luguentz Dort 6, Emanuel Terry 10, Darius Bazley 6 (5as), Devin Cannady

Nakon tri odigrana susreta na NBA Ljetnoj ligi, Hrvatska još uvijek ne zna za pobjedu. Nažalost, bez obzira na dobru igru i možda najbolji angažman do sada, Oklahoma City Thunder bio je prejak i na kraju je zasluženo iskoristio sve greške i došao do svoje druge pobjede.

Hrvatski košarkaši dobro su otvorili prvu četvrtinu i veći dio prve dionice bili su u prednosti. Imala je Hrvatska dva puta po osam razlike, no na kraju prve četvrtine prednost je pala na minimalnih dva koša prednosti (27:25).

U nastavku ponovno bolje otvaranje četvrtine nego završnica. Pogođenim bacanjem Marina Marića sredinom druge četvrtine, Hrvatska je imala +7, no na poluvrijeme odlazi Oklahoma s vodstvom 48:45.

Odmor je očito bio potreban hrvatskim košarkašima koji su nakon poluvremena odigrali možda i najbolju četvrtinu na ovogodišnjoj Ljetnoj ligi. U potpunosti su dominirali, pogađali šuteve i došli više puta do dvoznamenkaste prednosti s kojom su i ušli u posljednju dionicu susreta (69:59).

Činilo se kako će Hrvatska nakon dva poraza upisati konačno prvu pobjedu, no nažalost ponovno se dogodio pad u završnici susreta. Dobro je sve izgledalo, iako se mora priznati kako se prednost sve više topila. Malo više od četiri minute do kraja, Hrvatska je imala vodstvo 73:70, no od tada kreće serija izgubljenih lopti i prekršaja u napadu te Oklahoma u posljednjih četrdesetak sekundi ulazi s mirnim vodstvom od 80:75.

Hrvatska je nešto pokušala napraviti u posljednjoj minuti, ali bez uspjeha i Oklahoma je slavila s 84:76. Preslabo je Hrvatska odigrala posljednjih nekoliko minuta, kasnila s fauliranjem protivnika i nažalost pokvarila sve dobro što je gradila prve tri četvrtine.

Kod Hrvatske je najbolji bio Marjan Čakarun s 13 koševa, Pavle Marčinković i Marić ubacili su po 12 koševa, dok je Željko Šakić ubacio 11 poena i pritom dodao sedam skokova i tri asistencije. Kod Oklahome je Kevin Hervey ubacio 13 poena.

Posljednji susret preliminarne runde Hrvatska će odigrati sutra protiv Dallas Mavericksa, a ovisno o konačnoj poziciji, bit će poznat protivnik u nokaut fazi.

NBA Ljetna liga:
Hrvatska - Oklahoma City Thunder 76:84

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Caligula09.07.2019. u 23:47
    a ona pi**a westbrook se usro? :D :D: :D
    Caligula