Tenis

Kutak za kladioničare: Querrey stoji na putu Nadalu prema polufinalu Wimbledona

Petar Jenjić • srijeda, 10.07.2019.
Kutak za kladioničare: Querrey stoji na putu Nadalu prema polufinalu Wimbledona
Foto: EPA

U kvalifikacijama za Ligu prvaka BATE Borisov ugostit će Piast Gliwice, Senegal u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija igra protiv Benina, dok će Rafael Nadal u četvrtfinalu Wimbledona odmjeriti snage protiv Amerikanca Sama Querreyja...

BATE Borisov - Piast Gliwice

U kvalifikacije za Ligu prvaka kreće BATE Borisov koji na domaćem terenu prvu utakmicu igra protiv Piasta Gliwice. Sezona u Bjelorusiji u punom je jeku, a odigrano je ukupno 14 kola. Trenutno se nalazi na drugom mjestu s 11 pobjeda, jednim remijem i dva poraza, samo dva boda iza Bresta. S druge strane, poljska momčad u procesu je priprema za novu sezonu, a odigrala je tri utakmice. Dva je puta remizirala, a u posljednjoj pripremnoj slavio je protiv Legnice s visokih 7:1. Međutim, danas očekujemo pobjedu momčadi koja je u natjecateljskoj formi već neko vrijeme.

Prognoza: pobjeda BATE-a

Koeficijenti (Supersport): pobjeda BATE-a @1.70, remi @3.50, pobjeda Piasta @5.00

Senegal - Benin

Puno više nego se to očekivalo napravio je Benin koji je u osmini finala Afričkog kupa nacija izbacio favorizirani Maroko. Sve više od prolaska skupine bio je uspjeh, a sada se nadaju kako na tome neće stati. Na drugoj strani stoji Senegal, reprezentacija koja je skupinu zaključila s dvije pobjede i jednim porazom, a u osmini finala minimalno slavila protiv Ugande, iako je pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Ipak, vjerujemo kako bi Senegalci danas trebali doći do pobjede jer Benin je odigrao iznad svojih očekivanja.

Prognoza: dvostruka pobjeda Senegala

Koeficijenti (Super sport): Senegal 1-1 @2.80, Benin 2-2 @25.0

Rafael Nadal - Sam Querrey

Kako wimbledonski turnir odmiče, tako Rafael Nadal igra sve bolje, barem ako je suditi po prijašnjim izdanjima turnira. To kako je odigrao ove godine, suvišno je pričati. Tek mu je Nick Kyrgios stvorio određene probleme i uzeo set, no Sugita, Tsonga i Sousa nisu predstavljali nikakav problem. Naime, u tim mečevima nijednom nije izgubio više od tri gema po setu. S druge strane nalazi se Sam Querrey koji ga je porazio prije dvije godine u posljednjem međusobnom dvoboju igranom u Acapulcu. Do sada je na turniru izgubio dva seta, po jedan od Dominica Thiema i Tennysa Sandgrena i očekujem da će uspjeti stvoriti određene probleme drugom tenisaču svijeta, iako je jako teško očekivati nešto više od toga.

Prognoza: više od 35.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.95, više @1.75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!