Nogomet

Livaković: "Naučio sam već u nogometu da se ne živi od starih zasluga, svaka je utakmica prilika za dokazivanje"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.07.2019.
Livaković: "Naučio sam već u nogometu da se ne živi od starih zasluga, svaka je utakmica prilika za dokazivanje"
Foto: FaH

Dominik Livaković iza sebe ima sjajnu sezonu, a nagrada je stigla u startnoj jedinici u reprezentaciji, ali i brojnim ponudama koje dolaze na Dinamovu adresu ta potencijalni transfer...

Dominik Livaković zasad ostaje u Dinamu, ponude koje su došle nisu zadovoljile klub. Naravnpo, on zna za njih, ali se koncentrira na rad.

"Nećemo lagati kako sam imun na sve te priče oko transfera, ali koncentrirao sam se na treninge i sve ono što smo radili. O tome ne treba previše razmišljati jer nisi jedini koji o tome odlučuje. Menadžerima sam javio da mi se jave samo kada bude nešto baš konkretno kako bi kupio mir prije početka sezone. Moji ljudi znaju što je dobro i javit će mi samo za nešto konkretno. Ja sam vratar Dinama, razmišljam samo o početku sezone i ničem drugom", kaže Livaković za Sportske novosti.

Dinamov reprezentativac neće imati problem s motivacijom ako ostane u Dinamu, dapače.

"Onog trenutka kada osjetim da nemam motiva, ostavit ću se nogometa, time sam sve rekao", poentirao je Livakovića.

Livi tvrdi kako problem ne bi bila niti situacija u kojoj i on i Olmo napuštaju klub. Smatra kako je Dinamo dovoljno kvalitetan da pregrmi bilo koji odlazak.

"Dinamo nisu samo Livaković i Olmo. To je dobro uhodani sustav koji se održava na dobrim rezultatima. Teško onom klubu koji ovisi o jednom ili dvojici igrača, Dinamove temelje teško će nešto uzdrmati. Na pripremama u Sloveniji vidjeli ste niz mladih igrača koji dolaze i koji su pokazali da zaslužuju šansu, to je budućnost Dinama i to jako dobra."

Livaković je uvjeren kako je Dinamo na dobrom putu da ostvari čak i bolje rezultate nego prošle sezone.

"Mislim da smo na pravom putu za to. Ostali smo na okupu, momčad je iskusnija za jednu europsku sezonu koja je trajala do proljeća, a pripreme su prošle bez šokova i ozljeda."

Slijedi Superkup protiv Rijeka gdje Livaković očekuje pobjedu.

"Ostali su nam dužni, ali bilo bi pogrešno ući u susret s razmišljanjem da se moramo osvetiti. Moramo samo razmišljati da smo favoriti i da imamo priliku za pobjedu i još jedan trofej. Vjerujem da to možemo", dodaje Livaković.

Što se tiče reprezentacije, Livaković je svjestan kako ga na golu može držati dobra forma.

"Loša forma i kvalitetna konkurencija koja ti puše za vratom mogu situaciju promijeniti preko noći. Naučio sam već u nogometu da se ne živi od starih zasluga, svaka je utakmica prilika za dokazivanje. Do te jedinice nisam došao samo zato što je Lovre rezerva u Aston Villi već kvalitetnim radom i obranama u Dinamu."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!