Rukomet

Hrvatska juniorska reprezentacija nadigrala Južnu Koreju u generalnoj probi prije SP-a

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 11.07.2019.
Hrvatska juniorska reprezentacija nadigrala Južnu Koreju u generalnoj probi prije SP-a
Foto: Pixsell

U posljednjoj prijateljskoj utakmici uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo, hrvatska muška juniorska reprezentacija je pobijedila Južnu Koreju s rezultatom 30:22 (13:11). Utakmica je odigrana u slovenskim Zrečama gdje je Koreja odradila završene prireme prije odlaska na svjetsku smotru u Španjolsku.

Hrvatska reprezentacija dobro je otvorila utakmicu i od početka kontrolirala i igru i rezultat. Sredinom prvog dijela već je imala četiri pogotka prednosti. Međutim, uporni Korejci su se uspjeli vratiti u završnici, ali ne i dobiti prvo poluvrijeme koje je pripalo Hrvatskoj s 13:11.

Još je bolji bio nastavak u kojem su hrvatski juniori malo po malo dizali prednost da bi u jednom trenutku imali i devet pogodaka viška, 20:11. Gotovo svi igrači koji su bli u sastavu Hrvatske, upisali su određenu minutažu u igri.

Najefikasniji je bio Filip Vistorop sa sedam pogodaka, drugi strijelac bio je Marko Račić s četiri. Kod Korejaca, najraspoloženiji Kang Tan s četiri zgoditka.

"Možemo biti zadovoljni s onim što smo napravili. Bilo je jako dobrih trenutaka, ali i onih koje želimo izbjeći ako je to ikako moguće. Koreja je vrlo nezgodna reprezentacija i nije lako s njom igrati. Imaju specifične akcije pa su naši obrambeni visoki igrači trebali uložiti strahovito puno truda da to pročitaju i zaustave. I uspješno je to bilo što potvrđuje da smo primili samo 23 pogotka. Vistorop je jako dobro, ne samo zabijao nego i organizirao našu igru i to je nešto što nas također jako ohrabruje. Halil je bio pod antibioticima, propustio nekoliko treninga i nismo ga zato koristili, a priliku je dobio Šarac. Imamo još nekoliko dana da ispravimo slabosti koje smo primijetili i vjerujem da ćemo dosta mirni otići na Svjetsko prvenstvo", istaknuo je Davor Dominiković.

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!