Nogomet

Kutak za kladioničare: Halep i Svitolina u borbi za finale Wimbledona

Petar Jenjić • četvrtak, 11.07.2019.
Kutak za kladioničare: Halep i Svitolina u borbi za finale Wimbledona
Foto: EPA

Pred nama su polufinala Wimbledona u ženskoj konkurenciji, a izdvojili smo dvoboj Simone Halep i Eline Svitoline. U četvrtfinalu Afričkog kupa nacija snage će odmjeriti Obala Bjelokosti i Alžir, dok se u kvalifikacijama za Ligu prvaka susreću Žalgiris i Apollon...

Obala Bjelokosti - Alžir

Pred nama je četvrtfinale Afričkog kupa nacija koja će se igrati na stadionu u Suezu. Obala Bjelokosti do sada je odradila vrlo dobar turnir, a nakon dvije pobjede i jednog poraza u skupini, u osmini finala svladala je Mali s 1:0. Njihovi protivnici dobro su se držali 50-ak minuta, ali utakmicu je odlučio Wilfried Zaha. S druge strane, Alžirci nemaju nikakvih problema, s obzirom na to da su skupinu zaključili s tri pobjede, a u osmini finala lakoćom se obračunali s Gvinejom koju su svladali s 3:0. Iako ih danas očekuje velik izazov, očekujemo njihovu pobjedu.

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Obale Bjelokosti @4.00, remi @3.00, pobjeda Alžira @2.40

Prognoza: pobjeda Alžira

Žalgiris - Apollon

U kvalifikacijama za Ligu prvaka susrest će se Žalgiris i Apollon. Ciparska momčad nije pretjerano briljirala u četiri odigrane pripremne utakmice u kojima je prvo upisala pobjedu i remi, a nakon toga i poraze od Dinamo Moskve i Libereca. S druge strane, Litavcima je sezona u punom jeku, a nakon 17 odigranih kola Žalgiris je tek četvrti s osam pobjeda, dva remija i čak sedam poraza. U današnju utakmicu ulazi uz visok poraz kod Suduve (3:0). Danas očekujemo pobjedu Apollona, no isto tako i da će biti više golova.

Prognoza: više od 2.5 golova

Koeficijenti (Supersport): manje @2.00, više @1.70

Simona Halep - Elina Svitolina

Svoje prvo polufinale na Grand Slamu ostvarila je Elina Svitolina koja će se danas za prvo wimbledonsko finale boriti protiv tenisačice koja isto tako nikada nije stigla do te faze. Simona Halep igrala je polufinale 2014. godine. Ove dvije tenisačice do sada su odigrale sedam međusobnih dvoboja, a do sada je Svitolina slavila u četiri, dok je iz tri kao pobjednica izašla Halep. U meču odigranom ranije ove godine slavila je Rumunjka što očekujemo i danas.

Prognoza: pobjeda Halep

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Halep @1.50, pobjeda Svitoline @3.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!