Košarka

Teletović: "NBA mi je bila dosadna, ali dobro iskustvo"

Petar Jenjić • četvrtak, 11.07.2019.
Teletović: "NBA mi je bila dosadna, ali dobro iskustvo"
Foto: EPA

Nekadašnji košarkaš Mirza Teletović opisao je svoje vrijeme u NBA ligi dosadnim te da se u Europi uvijek bori za neki trofej...

Nekadašnji BiH reprezentativac i sadašnji predsjednik Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović kazao je kako mu je šestogodišnje iskustvo u NBA ligi bilo dosadno, posebno u usporedbi s vremenom kada je igrao za Baskoniju u ACB ligi.

"Moje je mišljenje, kada sam otišao u NBA ligu, da je bilo jako dosadno. Ako niste igrali za Golden State ili Cleveland Cavalierse koji se natječu za naslov prvaka, zašto bih bio tamo. U Vitoriji ste se uvijek natjecali na nešto, Superkup, Kup, ulazak na Final Four u Euroligi. U SAD-u, za što?"

Teletović je tri sezone igrao za Brooklyn Netse, nakon čega je jednu sezonu proveo u Phoenix Sunsima te dvije u Milwaukee Bucksima. Odigrao je ukupno 343 utakmice u NBA ligi.

"NBA mi je bila dosadna, ali dobro iskustvo. Najbolja je liga na svijetu gdje možete igrati protiv najboljih na svijetu i gdje vas legende treniraju. Osobno, imao sam bolji osjećaj kad sam igrao Euroligu i u Španjolskoj."

Podsjetimo, Teletović je od 2006. do 2012. godine igrao za Baskoniju prije nego je otišao u NBA ligu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!