Vodeni sportovi

Hrvatska plivačka reprezentacija ostala bez izbornika, Mate Ružić podnio ostavku

Branimir Korać • petak, 12.07.2019.
Hrvatska plivačka reprezentacija ostala bez izbornika, Mate Ružić podnio ostavku
Foto: EPA

Hrvatska plivačka reprezentacija neposredno uoči Svjetskog prvenstva ostala je bez direktora i izbornika nakon što je Mate Ružić podnio ostavku...

Mate Ružić nije više izbornik i direktor hrvatske plivačke reprezentacije. Ružić je podnio ostavku kako bi se mogao posvetiti onome što najbolje radi, poslu trenera.

"Previše je administrativnog posla i patio je moj posao u klubu. Nisam ovo bio prihvatio jer patim zbog nekih pozicija, očekivao sam da će to malo drugačije funkcionirati. No shvatio sam da posao trenera te direktora i izbornika je nemoguće istovremeno obavljati. Zeznuo sam se kada sam to prihvatio", kaže Ružić za Sportske novosti.

Ružić je napustio tu funkciju zbog preopterećenosti, a ne zbog nekakvih sukoba i vraća se onom poslu kojeg najviše i voli raditi.

"Direktor i izbornik ne mogu još biti i trener jer se gubi fokus. Meni su na bazenu dolazili mailovi, poruke, pozivi, trebalo je neke stvari hitno rješavati i nisam se mogao posvetiti onom što najbolje radim. Kada sam sve to prihvatio, mislio sam da ću se baviti strukom, ali tu su izrade pravilnika, organizacije konvencija, stalna trasa Split - Zagreb..."

Ružić dodaje kako se puno bolje osjeća nakon ostavke i sada kada se ponovno može potpuno posvetiti trenerskom poslu. Njegovi plivači nastupit će na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu gdje neće biti Marina Mogića zbog ozljede.

"Upala tetiva još nije sanirana u potpunosti i postoji opasnost da dođe do rupture pa Marin neće putovati u Južnu Koreju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!