Tenis

Kutak za kladioničare: Dvoboj teniskih velikana u polufinalu Wimbledona

Petar Jenjić • petak, 12.07.2019.
Kutak za kladioničare: Dvoboj teniskih velikana u polufinalu Wimbledona
Foto: EPA

Glavni događaji dana svakako su polufinala Wimbledona u muškoj konkurenciji gdje će snage prvo odmjeriti Novak Đoković i Roberto Bautista-Agut, a odmah nakon njih, po 40. puta u karijerama, Rafael Nadal i Roger Federer...

Rafael Nadal - Roger Federer

Pokušali su Kei Nishikori i Sam Querrey, ali nisu uspjeli. U polufinalu Wimbledona gledat ćemo dvoboj Rafaela Nadala i Rogera Federera, po 40. puta u njihovim karijerama. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj u All England Clubu još od finala 2008. godine kada je Španjolac u finalu zaustavio Federerov niz od pet uzastopnih titula.

Na travnatoj podlozi vodi u njihovim obračunima s 2-1, a sva su tri meča igrana u finalima. Do sada su se na Grand Slamovima susretali četiri puta u polufinalima, a Nadal je slavio u sva četiri navrata. Kao i uvijek očekujemo zanimljiv i neizvjestan meč. Neka bolji pobijedi.

Prognoza: više od 42.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.80, više @2.00

Hearts - Dundee United

Nova natjecateljska sezona kreće u Škotskoj, a u utakmici Liga kupa susrest će se Hearts i Dundee United u prvom međusobnom dvoboju nakon 1239 dana. Nijedna momčad nije osobito briljirala u pripremnim utakmicama, a u ovoj će se sezoni današnji gosti nastojati vratiti u najviši rang nakon što ih je na posljednjoj prepreci prošle sezone zaustavio St. Mirren. Iako je tek prvi dan nove sezone, Hearts već ima problema s ozljedama igrača, posebno u napadu, ali očekuje se kako bi danas ipak trebali startati pobjedom.

Prognoza:

Koeficijenti (Supersport, superšansa): pobjeda Heartsa @1.80, remi @3.80, pobjeda Dundeeja @4.80

Novak Đoković - Roberto Bautista-Agut

Prije meča Nadala i Federera na rasporedu je drugi polufinalni dvoboj. Prvi igrač svijeta Novak Đoković za novo finale igrat će protiv izvrsnog Roberta Bautiste-Aguta koji ga je već dva puta ove godine porazio. Međutim, u mečevima na tri dobivena seta, u sva tri međusobna dvoboja, kao pobjednik je izlazio Đoković koji je samo od Huberta Hurkacza izgubio set. Isti učinak ima i njegov protivnika, ali kada uzmemo u obzir mjesto i vrijeme odigravanja meča, teško je ne staviti prvog igrača svijeta u ulogu velikog favorita, iako očekujemo da će se morati malo i namučiti.

Prognoza: više od 33.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!