Tenis

Simona Halep i Serena Williams odjurile u finale Wimbledona

Branimir Korać • četvrtak, 11.07.2019.
Simona Halep i Serena Williams odjurile u finale Wimbledona
Foto: EPA

Simona Halep prva je finalistica Wimbledona nakon što je u polufinalu pregazila Elinu Svitolinu za samo 75 minuta igre. Halep je odigrala sjajan meč i nije pružila nikakvu šansu Ukrajinki. U finalu će igrati protiv Serene Williams....

Očekivao se bolji otpor Eline Svitoline, ali ništa od toga. Simona Halep potpuno je dominirala dvobojem i ekspresno došla do finala.

Od početka bio je to jednosmjeran dvoboj. Svitolina je čekala na pogreške Halep, nije bila posebno aktivna, a Halep je vrlo rijetko griješila tako da joj je takav nastup Svitoline odgovarao.

U prvom setu Ukrajinka je izgubila sve svoje servis gemove. Jedini gem osvojila je na servis Halep i to u trećem gemu kada je vratila break. No odmah nakon toga ponovno je izgubila servis i u konačnici i set sa 6:1.

U drugom setu obje igračice bile su oprezne i dobre na svom servisu do 3:3 kada Svitolina pada. Od 3:2 Halep je nanizala četiri gema i izborila nastup u finalu.

Svitolina je imala više neprisiljenih pogrešaka nego winnera (16:10), vrlo lošu realizaciju izlazaka na mrežu 4/13 i iskoristila je samo jednu od pet break lopti.

U finalu će igrati protiv Serene Williams koja je još lakše i još brže izbacila Barboru Strycovu. Serena je slavila sa 6:1, 6:2 u posve jednosmjernom meču.

Za Williams je to 11. finale Wimbledona i plasman u njega se i očekivao. Strycova nije pružila dovoljno jak otpor da imalo zabrine Williams.

Wimbledon, polufinale:
Simona Halep (Rumunjska, 7) - Elina Svitolina (Ukrajina, 8) 6:1, 6:3 Serena Williams (SAD, 11) - Barbora Strycova (Češka) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!