Ostali sportovi

U-16 Europsko prvenstvo za odbojkašice u Zagrebu: "Vidjet ćemo gdje smo u odnosu na konkurenciju"

Petar Jenjić • petak, 12.07.2019.
U-16 Europsko prvenstvo za odbojkašice u Zagrebu: "Vidjet ćemo gdje smo u odnosu na konkurenciju"

Buduće zvijezde europske odbojke okupljaju se ovih dana u Zagrebu. Jedna skupina Europskog prvenstva za odbojkašice mlađe od 16 godina igrat će se u dvorani Trnsko...

Hrvatska reprezentacija natjecanje otvara u subotu 13. srpnja od 17.30 sati s Francuskom, a traje do 21. srpnja. Ulaz na sve utakmice je besplatan.

"Odradili smo duže pripreme, imali smo odlične uvjete, ali je šteta što nismo odigrali više kontrolnih utakmica. Kraj je sezone i svima je teško pronaći sparing partnere. Ovo je prvo Europsko prvenstvo za to godište i teško je predvidjeti favorita. Možemo pretpostaviti da će u našoj grupi odskakati Rusija, ali mislim da smo svi tu negdje, da svi možemo pobijediti jedni druge. Bit će neizvjesna skupina. Vidjet ćemo gdje smo u odnosu na konkurenciju, ova se generacija okupila prije deset mjeseci što je manje od drugih reprezentacija, ali to neće umanjiti naše želje i trud da napravimo što bolji rezultat, tako da nas svaka pobjeda veseli i nadam se da ćemo ih upisati u toku grupne faze", izjavio je izbornik U-16 Miodrag Stojaković.

Uz Hrvatsku i Francusku, u Zagrebu će igrati reprezentacije: Rusije, Slovenije, Finske i Njemačke. Zagreb domaćinstvo dijeli s Trstom gdje se natječu nacionalne vrste: Italije, Belgije, Turske, Nizozemske, Srbije i Rumunjske, a upravo će se u talijanskom gradu odrediti i europski prvak.

"Pripremamo se već doista dugo za Europsko prvenstvo, sada smo zajedno već mjesec dana. Osjećam da smo napredovale od početka, a da ne pričam koliko smo se prijateljski zbližile. Bilo je tu i teških trenutaka i ozljeda, ali to je sve dio sport. Veselimo se prvenstvu, dat ćemo sve od sebe i biti ekipa. Sve za jednoga, jedan za sve", izjavila je kapetanica U-16 reprezentacije Dorja Sulić.

Uz Dorju, u reprezentaciji su: Ana Petriško, Matea Smoljan, Eva Krišto, Karla Burđelez, Leonarda Inkret, Tea Bakić, Mara Štiglić, Ana Burilović, Ena Zajec, Korina Topić i Aurora Papac.

Ovo je tek drugo Europsko prvenstvo za odbojkašice u ovom uzrastu.

Raspored utakmica:
HRVATSKA-FRANCUSKA, 13. srpnja u 17.30 sati
FINSKA-HRVATSKA, 14. srpnja, 17.30 sati
HRVATSKA-SLOVENIJA, 15. srpnja, 17.30 sati
NJEMAČKA- HRVATSKA, 17. srpnja, 17.30 sati
HRVATSKA-RUSIJA, 18. srpnja, 17.30 sati

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!