Tenis

Novak Đoković prvi finalist Wimbledona, Bautista Agut nije mogao više od osvojenog seta

Branimir Korać • petak, 12.07.2019.
Novak Đoković prvi finalist Wimbledona, Bautista Agut nije mogao više od osvojenog seta
Foto: EPA

Novak Đoković prošao je u finale Wimbledona pobjedom protiv Roberta Bautiste Aguta u četiri seta. Bautista Agut uzeo je drugi set sa 6:4, ali ostala tri bila su potpuno u znaku Đokovića...

Nakon što je izgubio zadnja dva meča protiv Roberta Bautiste Aguta, Novak Đoković nije dozvolio novo iznenađenje. Bio je bolji u polufinalu Wimbledona, a Bautista Agut ovaj puit morao se zadovoljiti jednim osvojenim setom.

Đoković je odigrao dobar i koncentriran meč i iako niti Bautista nije bio loš, osjetilo se kako meč odmiče da polako pada. U konačnici je upisao poraz i to zasulužen, prvi igrač svijeta jednostavno je bio bolji i zaslužio je pobjedu.

Prvi set prošao je u potpunosti u znaku Đokovića koji je dva puta napravio break, Bautista nije nijednom zaprijetio i srpski tenisač sa 6:2 je uzeo set.

Drugi set bio je drugačiji i uloge su zamijenjene. Kod Đokovića se javila mala nervoza i u trećem gemu izgubio je servis, a kada je Bautista poveo s 3:1, imao je i 15:40 za dvostruki break iz čega se Đoković ipak izvukao. No zaostatak od breaka nije nadoknadio te je izgubio drugi set sa 6:4.

Meč se počeo lomiti sredinom trećeg seta. Tu je Đoković došao do breaka i poveo sa 4:2, odmah nakon toga Bautista Agut imao je 15:40 za povratak u meč, no to nije iskoristio i do kraja seta nije se ništa promijenilo.

Nakon što je izgubio treći set, Španjolac je potonuo i od početka četvrtog seta bio je u podređenoj poziciji. Đoković je pobjegao na 5:1 i na kraju iskoristio petu meč loptu za pobjedu.

Finalni protivnik Đokoviću bit će pobjednik klasika između Rogera Federera i Rafe Nadala.

Wimbledon, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 23) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!