Vodeni sportovi

Hrvatske vaterpolistice do povijesnog rezultata, bore se za peto mjesto na Europskom prvenstvu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 12.07.2019.
Hrvatske vaterpolistice do povijesnog rezultata, bore se za peto mjesto na Europskom prvenstvu
Foto: Ivana Jurica

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija do 15 godina upisala je pobjedu protiv Francuske i igrat će za peto mjesto u Europi...

Ovo je već povijesni rezultat, odnosno uspjeh. Hrvatska ženska kadetska vrsta (do 15 godina) pobijedila je Francusku u borbi za poredak od petog do osmog mjesta na EP, što dalje znači da će se mlade Hrvatice u subotu boriti za peto mjesto u Europi! Čak i neovisno tom rezultatu, možemo s ponosom navesti kako je ovo najviši plasman u povijesti hrvatskog ženskog vaterpola na europskim prvenstvima, svih uzrasta i u svim konkurencijama!

Protiv Francuske u susretu punom uzbuđenja, pred kraj i ponešto neizvjesnosti, hrvatske su vaterpolistice doista najvećim dijelim susreta bile bolje. U konačnici, izuzmemo li kratkotrajno početno vodstvo Francuske (0:1), do kraja utakmice suparnice nisu više niti jednom vodile.

Nakon 2:2 u prve dvije minute utakmice, Hrvatska je golovima Jelene Butić, Filipe Petrić i Magdalene Butić povela 5:2 i jasno stavila do znanja tko je tu bolji. Tijekom druge četvrtine hrvatske su djevojke vodile i s četiri gola prednosti (7:3 i 8:4), međutim ni Francuskinje se ne predaju. U trećoj četvrtini suparnice stišću i u konačnici uspijevaju i poravnati (8:8), da bi ipak Jelena Butić s igračicom više pogodila za novo minimalno vodstvo s kojim se ušlo u zadnjih osam minuta utakmice.

U zadnjoj četvrtini su postignuta dva gola. Prvo Petrić za 10:8, te Francuskinje Khaddan pola minute prije kraja za 10:9 što je i konačan rezultat. Hrvatska ženska vrsta će u subotu, 13. srpnja od 10:30 igrati za peto mjesto u Europi protiv pobjednika sastava iz susreta Mađarska - Italija.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!