Tenis

Kutak za kladioničare: Subota u znaku Wimbledona, Serena Williams u potrazi za 24. titulom

Petar Jenjić • subota, 13.07.2019.
Kutak za kladioničare: Subota u znaku Wimbledona, Serena Williams u potrazi za 24. titulom
Foto: FaH

Pred nama su finala Wimbledona u ženskoj konkurenciji i u konkurenciji muških parova. Serena Williams traži svoju 24. Grand Slam titulu, dok je Simona Halep u potrazi za svojom drugom. Prvi naslov tražit će Juan Sebastian Cabal i Robert Farah koje čekaju Francuzi Nicolas Mahut i Edouard Roger-Vasselin...

BATE Borisov - Torpedo Žodino

Pred nama je susret 15. kola bjeloruskog prvenstva u kojem BATE Borisov traži nastavak niza neporaženosti od osam prvenstvenih utakmica tijekom kojih je upisao sedam pobjeda i jedan remi. Drugoplasirana momčad dočekuje četvrtoplasirani Torpedo Žodino koji je u posljednja četiri kola upisao tri pobjede. U posljednjih osam međusobnih dvoboja, u sedam su obje momčadi postigle barem jedan pogodak i prema tome će ići i današnja prognoza.

Prognoza: oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): da @2.10, ne @1.60

Serena Williams - Simona Halep

Pred nama je wimbledonsko finale u ženskoj konkurenciji, a ukupno 11. međusobni dvoboj Serene Williams i Simone Halep. Amerikanka je dobila posljednjih devet, a danas ganja svoju 24. titulu na Grand Slamovima u pojedinačnoj konkurenciji, a prvu otkako se vratila na terene od Australian Opena 2017., nakon čega je imala i porod djeteta. S druge strane terena nalazi se rumunjska tenisačica koja je u svom četvrtom Grand Slam finalu prošle godine na Roland Garrosu stigla do svog prvog. Nakon toga izgubila je broj jedan na WTA ljestvici, a niti nastupi na Grand Slamovima nisu bili pretjerano dobri. Jedini međusobni dvoboj na travi bio je u drugom kolu Wimbledona 2011. godine kada je Amerikanka slavila u tri seta. Nešto slično očekujemo i danas.

Prognoza: više od 21.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Juan Sebastian Cabal/Robert Farah - Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin

Pred nama je i finale u muškim parovima. Cabal i Farah imaju priliku postati prvi Kolumbijci u parovima s titulom na Grand Slamu i općenito bilo kojom titulom na Wimbledonu. Do sada su u dva odigrana finala na Australian Openu i Roland Garrosu izašli kao poraženi. Igraju odlično ove sezone u kojoj su osvojili tri turnira i još jednom igrali finale. S druge strane čekaju Mahut i Roger-Vasselin koji su se prvi puta udružili još daleke 2007. godine i otada su sporadično igrali zajedno. Danas ćemo prednost ipak dati kolumbijskom paru.

Prognoza: pobjeda Cabal/Farah

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Cabal/Farah @1.70, pobjeda Mahut/Roger-Vasselin @1.95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!