Nogomet

Bjelica razočaran Rijekom: "To je druga momčad u Hrvatskoj, ali igra ultra defenzivno"

Iz Maksimira: Jan Šneler • subota, 13.07.2019.
Bjelica razočaran Rijekom: "To je druga momčad u Hrvatskoj, ali igra ultra defenzivno"
Foto: FaH

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je zadovoljan nakon pobjede protiv Rijeke u Superkupu za koju je rekao da je i više nego zaslužena jer su u svim segmentima igre nadigrali protivnika...

Već smo spomenuli kako današnji susret u Superkupu između Dinama i Rijeke nije bio reprezentativan niti prekrasan, ali nakon takvih ogleda pobjednička strana ne treba tražiti previše razloga za kritiku. Tek je sredina srpnja i vremena za popravke ima, iako u Dinamovom stožeru smatraju kako su u potpunosti nadigrali protivnika u današnjem susretu.

"Tijekom cijele utakmice bili smo bolja momčad. Bili smo dosta strpljivi u igri jer nije bilo lako igrati protiv defenzivne Rijeke. Za nas je vrlo važno da smo otvorili sezonu s titulom. Nije lako igrati protiv momčadi koja samo razmišlja o obrani. To je druga momčad u Hrvatskoj, ali igra ultra defenzivno i tu je teško naći put. Zabili smo gol, pogodili prečku, imali još nekoliko dobrih prilika, poništen nam je gol. Nema tu puno prostora, a oni su dobra momčad", rekao je nakon susreta Bjelica.

Pomalo razočaran je bio trener Dinama načinom na koji je Rijeka istrčala na Maksimir i čak istaknuo kako su Rudeš i Istra, koji su nominalno slabiji protivnici, došli s većom napadačkom željom na megdan Dinamu. Gosti su doista bili orijentirani isključivo prema čuvanju mreže, ali niti to im nije pomoglo.

"Nismo odstupili od naše igre. Dominirali smo kao u Puli, ali tamo smo imati lošiju energiju. U finalu Kupa smo bili dosta istrošeni s obzirom na to da smo imali jako puno takvih važnih utakmica u sezoni. Oni su igrali s istom taktikom kao u Kupu, ali na ovaj način na koji mi igramo ih se može pobijediti", dodao je trener Dinama.

Bjelica je prokomentirao i pomalo neiskusni potez Lovre Majera koji je u samo nekoliko minuta dobio dva žuta kartona i posljednjih petnaestak minuta ostavio Dinamo s igračem manje.

"Svaka škola se plaća. Majer je dobro trenirao, razmišljao sam da mu dam šansu, ali još nije spreman odigrati 60-70 minuta. U velikoj želji je izgorio i naučit ćemo iz ove situacije obojica", branio je mladog Dinamovog igrača Bjelica.

Za kraj, trener Dinama osvrnuo se i na susret s Lokomotivom koji je na rasporedu u petak. Majer sigurno neće igrati zbog današnjeg isključenja, a Bjelica ističe kako bi priliku mogli dobiti neki drugi igrači među kojima i Ivo Pinto koji se vratio u Dinamo nakon uspješne epizode u Norwichu.

"Theophile ima lagano istegnuće mišića. Radimo da njega i Dilavera osposobimo za iduće utakmice. Vjerojatno neće biti spremni za Lokomotivu, ali jedan bi mogao nastupiti u prvoj europskoj utakmici. Moram istaknuti kako su danas Lešković i Perić odigrali vrlo kvalitetnu utakmicu i na tome im čestitam", zaključio je Dinamov strateg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!