Tenis

Lewis Hamilton slavio u Silverstoneu i ušao u povijest

Jan Šneler • nedjelja, 14.07.2019.
Lewis Hamilton slavio u Silverstoneu i ušao u povijest
Foto: EPA

Na Velikoj nagradi Velike Britanije, popularnoj stazi Silverstone, do pobjede je došao domaći vozač Lewis Hamilton i tako ušao u povijest Formule 1...

Sjajnu utrku gledali smo na Silverstoneu. Do nove pobjede stigao je britanski vozač Lewis Hamilton koji se tako upisao u povijest automobilskog sporta. Vozač Mercedesa postao je najuspješniji vozač na Velikoj nagradi Velike Britanije.

Sa šest pobjeda ostao je sam na vrhu, a iza sebe ostavio velikane ovog sporta poput Jima Clarka, Alaina Prosta ili Nigela Mansella. Utrka je inače bila uzbudljiva, posebice interesantno bio je dvoboj Maxa Verstappena i Sebastiana Vettela koji su se sudarili, a veliku bitku s vozačima Red Bulla imao je Charles Leclerc koji je nakon utrke rekao kako mu je ovo bilo jedno od najuzbudljivijih natjecanja.

Na sve to nadovezao se Hamilton koji je u posljednjem krugu, kada je već bilo jasno da će slaviti, uspio ostvariti najbrži krug na utrci te zajedno s drugoplasiranim Valtterijem Bottasom povećao prednost Mercedesa ispred ostalih.

Formula 1, Velika nagrada Velike Britanije:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +24.928
3. Charles Leclerc (Ferrari) +30.117
4. Pierre Gasly (Red Bull) +34.692
5. Max Verstappen (Red Bull) +39.458
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!