Košarka

U-20: Hrvatska prelomila u drugoj četvrtini i stigla do druge pobjede

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2019.
U-20: Hrvatska prelomila u drugoj četvrtini i stigla do druge pobjede
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina stigla je i do druge pobjede na Europskom prvenstvu, danas je bila bolja od Latvije s 90:78...

Nove, dobre vijesti stižu s Europskog prvenstva do 20 godina koje se igra u Tel Avivu. Naime, do nove je pobjede stigla mlada hrvatska reprezentacija koja je danas igrala dvoboj trećeg kola protiv vršnjaka iz Latvije.

Hrvatska U-20, nakon pobjede protiv Njemačke, danas je svladala spomenutu Latviju rezultatom 90:78, nakon što je vodila većim dijelom utakmice te ju mirno privela prema kraju.

Prvih deset minuta pripalo je Latviji koja je imala pet koševa viška (22:17), međutim, Hrvatska je odigrala odličnu drugu četvrtinu koju je dobila s 28:12. Kroz treću četvrtinu protivnik se u nekoliko navrata uspio spustiti na minus sedam, ali više od toga nije išlo. Kako je vrijeme odmicalo, bilo je jasno tko će izaći kao pobjednik.

Toni Nakić predvodio je Hrvatsku do pobjede s 21 poenom, dok su po 12 koševa dodali Antonio Jordano (pet skokova) i Jan Palokaj.

Najbolji je u redovima Latvije bio Davids Atelbauers s 25 poena i pet asistencija, dok je Gustavs Kampuss dodao 16 koševa.

Europsko prvenstvo U-20:
Latvija - Hrvatska 78:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!