Vodeni sportovi

Tucak najavio Amerikance: "Fizički su vrlo jaki, čupaju, bore se žestoko"

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 16.07.2019.
Tucak najavio Amerikance: "Fizički su vrlo jaki, čupaju, bore se žestoko"
Foto: FaH

Uoči utakmice protiv SAD-a na Svjetskom prvenstvu, izbornik Hrvatske Ivica Tucak kazao je kako su vrlo jaki fizički, da se znaju boriti te da moraju odgovoriti na isti način...

Pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom utakmica je drugog kola Svjetskog prvenstva. U noći s utorka na srijedu od 2:50 sati igrat će protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Utakmicu je najavio izbornik Ivica Tucak koji je usporedio Amerikance s Australcima te istaknuo kako moraju odigrati susret na istoj razini.

"Amerikanci su reprezentacija slična onoj australskoj, a tu mislim na stil igre. Kada govorim o sličnosti, mislim na to da Amerikanci imaju Lucu Cupida, igrača koji je sličan Aaronu Youngeru. Na vanjskoj poziciji i desnoj strani je Alex Bowen koji je malo i bolji od Richarda Campbella. Centar Amerikanaca je Ben Hallock koji je istina ipak nešto fizički slabiji od Australca Kayesa, ali to ne znači i bitno slabiji igrač. Imaju vratara koji sudjeluje u igri. Fizički su vrlo jaki, čupaju, bore se žestoko i zato i mi moramo u takvoj utakmici odigrati na istoj razini."

Amerikancima su ove godine više u fokusu Panameričke igre u peruanskoj Limi, nego Svjetsko prvenstvo. Takvu je situaciju prokomentirao Lovre Miloš koji je donedavno studirao u SAD-u.

"Tu mislim da je riječ i o njihovom ponosu. Silno im je stalo do Panameričkih igara jer žele i vole biti najbolji u obje Amerike. No, to nikako ne znači da će oni olako ući u ijednu utakmicu. Dapače, jaki su, vrlo slični Australcima, najveći dio igrača poznajem i morat ćemo biti maksimalno ozbiljni i kvalitetni za njih pobijediti."

HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!