Nogomet

Europljani uspješni protiv Amerikanaca, Kalinić bez primljenog gola protiv Minnesote

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.07.2019.
Europljani uspješni protiv Amerikanaca, Kalinić bez primljenog gola protiv Minnesote
Foto: Pixsell

Sevilla, Aston Villa i dortmundska Borussia upisali su noćas pobjede protiv američkih protivnika i sve tri europske momčadi postigle su po tri pogotka...

Aston Villa imala je za protivnika Minnesotu i slavila je s 3:0. Drugo poluvrijeme na vratima Ville proveo je Lovre Kalinić i travnjak u St. Paulu napustio je čiste mreže.

Aston Villa se pokazala čvršćim i boljim protivnikom, pokazala je kolika je razlika između klubova MLS-a i onih iz srednje klase Premiershipa.

Povela je Villa golom Jacka Grealisha udarcem izvana da bi u zadnjih deset minuta gosti postigli još dva gola. Prvo je Henri Lansbury dobro reagirao na ubačaj Frederica Gilberta, a zatim Birkir Bjarnason glavom povisio na 3:0.

I Sevilla je slavila protiv Dallasa s 3:1, a pobjedu je osigurala u drugom dijelu. Mrežu Dallasa načeo je u 22. minuti novopridošli Nizozemac Luuk de Jong koji je proteklih sezona terorizirao vratare igrajući za PSV, a u završnici prvog dijela Harold Mosquera poravnao je an 1:1.

U nastavku susreta ipak nova dva gola Seville i pobjeda. Prvo je pojačanje iz Eibara Joan Jordan zabio za 2:1, a točku na i stavio je Nolito u 83. minuti.

Identičnim rezultatom Borussia je odnijela pobjedu protiv Seattle Soundersa. Borussia je imala prednost na odmoru, povisila je početkom drugog dijela i u zadnjih 15 minuta riješila pitanje pobjednika.

U vodstvo ju je doveo Marius Wolf pogotkom u 36. minuti da bi Paco Alcacer povisio na 2:0 u 50. Samo četiri minute kasnije Jonathan Campbell smanjio je zaostatak, ali u 77. minuti Jadon Sancho postavlja konačnih 3:1.

Prijateljske utakmice:
Minnesota - Aston Villa 0:3
Dallas - Sevilla 1:3
Seattle Sounders - Borussia Dortmund 1:3

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!