Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti odradili trening protiv Kazahstana i sa stopostotnim učinkom idu u četvrtfinale

Branimir Korać • petak, 19.07.2019.
Hrvatski vaterpolisti odradili trening protiv Kazahstana i sa stopostotnim učinkom idu u četvrtfinale

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odradila je i posljednju utakmicu u skupini Svjetskog prvenstva. Kao što se i očekivalo, nedorasli Kazahstan predstavljao je tek solidnog trening partnera...

HRVATSKA - KAZAHSTAN 21:5 (6:1, 5:1, 5:1, 5:2)

Hrvatska: Marko Bijač (4 obrane), Ivan Marcelić (4 obrane), Marko Macan, Loren Fatović 2/4, Luka Lončar 2/5, Maro Joković 3/6, Hrvoje Benić 2/5, Ante Vukičević 2/4, Andro Bušlje 2/2, Lovre Miloš 1/2, Josip Vrlić 2/2, Anđelo Šetka 3/4, Xavi Garcia 2/3

Kazahstan: Pavel Liplin (9 obrana), Valerij Šlemov, Jevgenij Medvedev 0/2, Maksim Žardan 1/3, Roman Pilipenko 1/2, Miras Aubakirov 1/2, Altaj Altajev, Murat Šakenov 1/8, Jegor Berbeljuk 0/2, Stanislav Švedov 1/3, Mihail Rudaj 0/3, Ravil Manafov 0/1, Julian Verdeš

Kazahstan nije imao nikakve šanse. Hrvatska je odradila posao kao što se i očekivalo, u drugoj brzini, ali svejedno bila je prejaka za Kazahstan. Nakon što je u prva dva kola pregazila ravnopravnije SAD i Australiju, ništa manje nije se niti očekivalo protiv Kazahstana.

Izabranici Ivice Tucka ušli su ozbiljno u utakmicu, odmah su stvorili visoku prednost i mogli su dalje bez nervoze i mirno odrađivati posao.

Već u završnici prve četvrtine Hrvatska je vodila s visokih 6:0, a Kazahstan je do svog prvog piogotka stigao tri sekunde prije kraja prve dionice.

Početkom druge četvrtine Kazahstan je došao do drugog pogotka da bi Hrvatska nakon toga napravila seriju 8:0 i pobjegla na 15:2. Odavno je sve bilo poznato i čekao se samo kraj i konačan ishod.

Završilo je 21:5 za Hrvatsku, Tucak je mogao raspodijeliti minutažu na sve igrače, a među strijelce su se upisali svi igrači osim Marka Macana.

Hrvatsku sada čeka četvrtfinale gdje će igrati protiv Njemačke ili Južne Afrike te ponovno biti značajan favorit.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!