Tenis

Viktor Galović dobro krenuo u kvalifikacijama u Gstaadu

Mihaela Bradovski • subota, 20.07.2019.
Viktor Galović dobro krenuo u kvalifikacijama u Gstaadu
Foto: Pixsell

Viktor Galović došao je na korak do glavnog ždrijeba ATP turnira u Gstaadu. U prvom kolu kvalifikacija bio je bolji od sedmog nositelja Stefana Napolitana...

Nakon što je na nevjerojatan način upisao poraz u prvom kolu Umaga protiv Attile Balazsa, Viktor Galović otišao je za Švicarsku gdje nastupa u kvalifikacijama turnira u Gstaadu.

U prvom kolu kvalifikacija za protivnika je imao 178. igrača svijeta i sedmog nositelja Stefana Napolitana, no Galović je ipak bio bolji i za malo više od sat i pol prošao je dalje.

I Napolitano je poput Galovića igrao u Umagu, ali tamo je zaustavljen u drugom kolu kvalifikacija gdje ga je dočekao Marco Trungelliti i svladao u tri seta.

Galović je prvi set dobio sa 6:3 i to samo s jednom break loptom u cijelom setu. S druge strane Napolitano ih je imao čak osam kroz tri gema i svih osam je prokockao. U prvom gemu imao je 0:40, no Galović se uspio izvući.

U prvih šest gemova drugog seta viđena su četiri breaka, po dva na svakoj strani da bi u devetom gemu drugog seta Galović još jednom napravio break, poveo s 5:4 i nakon toga mirno dovršio posao.

U drugom kolu kvalifikacija, ujedno i završnoj borbi za glavni turnir, Galovića čeka dvoboj protiv Dennisa Novaka, drugog nositelja koji je u dva seta svladao Stephanea Roberta.

ATP Gstaad, kvalifikacije, prvo kolo:
Viktor Galović (Hrvatska) - Stefano Napolitano (Italija, 7) 6:3, 6:4

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!