Vodeni sportovi

Australci iznenadili Crnogorce, Hrvatskoj na putu do polufinala stoje Nijemci

Dario Dodić • nedjelja, 21.07.2019.
Australci iznenadili Crnogorce, Hrvatskoj na putu do polufinala stoje Nijemci
Foto: EPA

Kompletirani su svi susreti osmine finala Svjetskog vaterpolskog prvenstva u Južnoj Koreji. Australija je šokirala Crnu Goru i prošla dalje boljim izvođenjem peteraca, a protivnika u četvrtfinalu saznala je i Hrvatska...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija saznala je protivnika u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Barakude će u lov na polufinale protiv reprezentacije Njemačke. Nijemci su, očekivano i bez ikakvih problema, s laganih 25:5 svladali Južnoafričku Republiku u osmini finala natjecanja.

Najbolji kod Njemačke bio je Lukas Gielen sa šest pogodaka. Dvoboj Hrvatske i Njemačke na rasporedu je u utorak u 8:30 po hrvatskom vremenu.

Nakon lagane pobjede protiv JAR-a izbornik Njemačke Hagen Stamm bio je dobro raspoložen: "Morali smo pobijediti. Povremeno su nas uspijevali blokirati u prvoj četvrtini. Mislim da je bila dobra utakmica. Bilo je ovo zagrijavanje za laganu utakmicu s Hrvatskom."

Od natjecanja se već u osmini finala na iznenađenje mnogih oprostila Crna Gora. Crnogorci su slovili za velike favorite u dvoboju protiv Australije, no u bazenu to nisu pokazali.

Najgori je to rezultat Crnogoraca još od Rima 2004. godine, ići će u razigravanje od devetog do 12. mjesta. U regularnom je vremenu bilo 9:9, Australci su raspucavanje dobili s 4:2 i tako osigurali četvrtfinalni ogled protiv Mađarske.

Najbolji je kod Australije bio Joseph Kayes s četiri gola te pogođenim petercem u raspucavanju. Crnogorce je s tri pogotka i pogođenim petercem predvodio Aleksandar Ivović.

Neizvjesno je bilo i u ogledu Grčke i SAD-a, držale su se reprezentacije u egalu sve do 8:8, kada se napokon Grčka malo odvojila i na kraju stigla do pobjede 11:9.

Grčku je do četvrtfinalnog ogleda s Italijom vodio Konstaninos Genidounias s četiri gola. Po dva pogotka su za SAD postigli Hooper, Hallock, Daube i Ramirez.

Četvrfinale protiv Srbije izborila je Španjolska pobjedom 15:7 protiv Japana. Držali su se Japanci u egalu u prvom poluvremenu, no kvaliteta Španjolaca došla je do izražaja u nastavku, što je na kraju rezultiralo s plus osam.

Šest je golova za Španjolsku postigao Alberto Munarriz, kod Japana valja istaknuti Seiyu Adachija s dva gola.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:
Crna Gora - Australija 11:13 (peterci)
Grčka - SAD 11:9
Španjolska - Japan 15:7
JAR - Njemačka 5:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!