Rukomet

Raspoloženi Jaganjac predvodio Hrvatsku do nove glatke pobjede

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.07.2019.
Raspoloženi Jaganjac predvodio Hrvatsku do nove glatke pobjede
Foto: Pixsell

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija nije imala problema protiv Bahreina. Dominikovićevi izabranici bili su uvjerljivi i slavili su 32:23...

Hrvatski juniorski reprezentativci idu prema prvom mjestu nakon grupne faze Svjetskog prvenstva do 21 godine. Nova pobjeda stigla je u četvrtom kolu i to protiv Bahreina s 32:23.

Bahreinu je to i četvrti poraz, ali i najuvjerljiviji dosad. U tri prošla kola Bahrein je bio ravnopravan protivnik svim reprezentacijama, ali ovdje je Hrvatska bila za klasu bolja.

U prvom poluvremenu Bahrein je igrao dobro, Hrvatska je imala rupe u igri, posebno u napadačkom dijelu te se nije uspjela potpuno odvojiti i prelomiti susret. Dobro je krenula i povela 6:1, no nakon toga Bahrein je uhvatio priključak i prvo poluvrijeme okončano je s tijesnih 13:12 za Hrvatsku.

U nastavku susreta kvaliteta je ipak isplivala. Sjajno je drugo poluvrijeme otvorio Halil Jaganjac koji je postigao tri od četiri hrvatska gola za odvajanje na pet razlike i Bahrein se više nije oporavio.

Dominikoviću je to pružilo priliku da pruži priliku svim igračima i da malo poštedi one najkorištenije. Hrvatska je izgledala dobro, Bahrein je dosta pao i završilo je s glatkih 32:23.

Još jednu dobru utakmicu odradio je Ivan Ereš koji je skupio deset obrana, više nego obojica bahreinskih vratara zajedno.

Jaganjac je ponio titulu igrača utakmice s osam golova iz devet pokušaja, šest je dodao Dominik Novak, a pet Fran Mileta.

Kod Bahreina najviše golova postigao je Mahmood Mohamed koji je bio strijelac četiri puta.

U zadnjem kolu u skupini Hrvatska će igrati protiv Portugala koji ima dvije pobjede i poraz, svladao je Bahrein i Kosovo te izgubio od Brazila.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!