Rukomet

Hrvatske rukometašice nastup u Poljskoj završile na drugom mjestu

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.07.2019.
Hrvatske rukometašice nastup u Poljskoj završile na drugom mjestu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija osvojila je drugo mjesto na međunarodnom turniru pod nazivom Police2019 u Szczecinu. U posljednjem, 3. kolu turnira Hrvatska je pobijedila Bjelorusiju 29:26.

Nakon pet tjedana priprema u Ivanić Gradu, hrvatska ženska juniorska reprezentacija ovoga vikenda nastupila je na međunarodnom turniru u poljskom gradu Szczecinu. Uz našu reprezentaciju, nastupile su izabrane vrste Danske, Bjelorusije i domaćina Poljske.

Prvoga dana turnira Hrvatska je pobijedila Dansku 23:21. Bio je to idealan test za izabranice Adrijane Prosenjak za ono što je čeka na Europskom prvenstvu u Celju od 1. do 11.kolovoza. U našoj skupini na tom natjecanju su dvije skandinavske ekipe – Norveška i Švedska.

Dan poslije Hrvatska je igrala s Poljskom i izgubila 27:26. I konačno u 3. kolu Hrvatska je pobijedila Bjelorusiju 29:26 i ukupno gledajući, zadovoljna se vraća kući.

Prvo mjesto na truniru pripalo je Danskoj. Druga je Hrvatska, treća Poljska, a četvrta Bjelorusija.

Adrijana Prosenjak, izbornica ženske kadetske reprezentacije: "U suštini mogu biti zadovoljna cijelim turnirom. Protiv Danske smo išli maksimalno s udarnim snagama da vidimo kako bi to moglo izgledati protiv skorašnjih suparnica na Europskom prvenstvu. S Poljskom je bilo previše pogrešaka u gotovo svim segmentima igre. Od vratara do napadačkog dijela. S Bjelorusijom je također bilo korektno, premda je i tu bilo uspona i padova. Ali s obzirom na mladost nije ništa neočekivano. Veseli me da cure imaju karakter, borbenost, da se ne predaju. Nedostaje im onog pozitivnog sportski drskog naboja, pa ćemo na tome još raditi u danima koji predstoje. Osim toga, nakon ove tri utakmice imamo i jasniju sliku ekipe, znamo na koga se i kada možemo osloniti, kako tko reagira pod pritiskom, a to je itekako važno."

Nakon povratka u Hrvatsku, ekipa će dobiti dva dana slobodno, da vide obitelji i predahnu, a onda slijedi novo okupljanje i završne pripreme u Sesvetama, odnosno u dvorani Jelkovec. Prvi nastup na Europskom prvenstvu u Sloveniji, Hrvatska ima protiv Španjolske 1. kolovoza.

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!