Nogomet

CSKA promijenio trenera nakon domaćeg kiksa, na klupu dolazi bivši igrač i trener Osijeka

Branimir Korać • nedjelja, 21.07.2019.
CSKA promijenio trenera nakon domaćeg kiksa, na klupu dolazi bivši igrač i trener Osijeka
Foto: Davor Sajko

Nakon novog podbačaja i poraza u prvenstvu kod kuće od Černog Mora, CSKA iz Sofije promijenio je trenera. Umjesto Dobromira Mitova, na klupu je sjeo Ljupko Petrović...

Trener koji je igrački i trenerski obilježio povijest i Osijeka, sada će slagati taktiku upravo protiv Osijeka. Ljupko Petrović sjeo je na klupu sofijskog CSKA nakon što je momčad ušla u mini krizu i upisala poraz kod kuće od Černog Mora 3:1.

Petrović je dosad obnašao funkciju savjetnika, a pitanje je koliko će se dugo i on ovdje zadržati. Naime Petrovićev dolazak na klupu je čak 15. promjena trenera u zadnjih šest godina, a Mitov je momčad preuzeo na kraju prošle sezone.

"Obavili smo ozbiljan razgovor s igračima, najvažnije je da igramo kao momčad i igrači moraju znati da se iz ovakve situacije mogu izvući samo kao momčad. Tko god misli da zvijezde ne trebaju trčati, boriti se i davati sve od sebe na travnjaku, neće igrati. Igrači ne trebaju misliti o sebi nego boriti se za čast kluba i navijače. Potrebna je disciplina u svakom segmentu i najvažnije, veliko srce i borbenost", istaknuo je Petrović nakon preuzimanja momčadi.

Petrović je kao igrač u Osijeku igrao čak 12 sezona, a kasnije je dvije sezone bio i trener osječke momčadi. Najveći uspjeh ostvario je s Crvenom zvezdom s kojom je osvojio naslov prvaka Europe 1991. godine.

U Hrvatskoj je radio prije desetak godina kada je jedno vrijeme bio trener Croatije Sesveta i Lokomotive, a tijekom karijere promijenio je ogroman broj klubova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!