Tenis

Zauvijek će pamtiti Umag: Dušan Lajović došao do prve ATP titule u karijeri

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.07.2019.
Zauvijek će pamtiti Umag: Dušan Lajović došao do prve ATP titule u karijeri
Foto: FaH

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja umaškog turnira je srpski tenisač Dušan Lajović. Lajović je u finalu bio bolji od Mađara Attile Balasza kojeg je svladao u dva seta...

Na turniru u Umagu nerijetko su se događala iznenađenja i tenisači na koje je rijetko tko računao dolazili su daleko. Jedan od takvih je i Mađar Attila Balazs koji je igrao kvalifikacije i došao sve do finala.

Balazsu je ovo daleko najbolji rezultat u karijeri, još prošle godine ovaj 30-godišnjak je igrao i ITF turnire, a danas je dogurao do finala na ATP Touru.

Dosad je imao tek tri finala na Challengerima, ove godine dva od tri i oba je izgubio. U Prostejovu ga je svladao Pablo Andujar u dva seta, a u Bratislavi je bolji bio Norbert Gombos u tri seta.

Lajović je u Umagu do finala došao pobjedama u dva seta protiv Andreja Rubljeva, tri seta trebao je protiv Aljaža Bedenea da bi mu Salvatore Caruso predao meč u polufinalu nakon prvog seta.

Srpski tenisač puno manje vremena proveo je na terenu s obzirom da je Balazsu ovo bio čak sedmi meč ove godine u Umagu. Tri od prethodnih šest mečeva odrađivao je u tri seta.

Ovdje je Lajović u prvom setu ušao u zaostatak i gubio 5:3, ali nakon toga povezao je čak pet gemova, uzeo prvi set sa 7:5 i poveo u drugom.

Tamo je imao prednost 4:1 te se činilo da će prelomiti meč u potpunosti, ali u sedmom gemu Balazs se uspio vratiti.

Ipak, u završnici kod 6:5 Lajović dolazi do 30:40, koristi prvu meč loptu i dolazi do pobjede.

Prvu titulu tako je osvojio u Umagu, a ovo mu je bilo drugo finale u karijeri. prvo je imao ove godine u Monte Carlu, ali Fabio Fognini tamo ga je zaustavio.

Umag, finale:
Dušan Lajović (Srbija, 4) - Attila Balazs (Mađarska, Q) 7:5, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!