Rukomet

Odlični juniori svladali Portugal i osvojili prvo mjesto u skupini

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.07.2019.
Odlični juniori svladali Portugal i osvojili prvo mjesto u skupini
Foto: Ivana Strahija

U posljednjem susretu skupine C Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, hrvatska muška juniorska reprezentacija pobijedila je Portugal 32:30, osvojila prvo mjesto u skupini i u osmini finala će igrati protiv Islanda...

Bilo je to daleko najbolje izdanje hrvatske reprezentacije do sada na Svjetskom prvenstvu. Doduše, pomalo nervozno ušli su u susret. Prva tri napada nisu iskoristili i Portugal je poveo 2:0, ali već u petoj minuti stižu do izjednačenja 3:3, pa u 9. minuti i do prvog vodstva (5:4).

Sredinom prvoga dijela izludili su Portugalce krađom lopti, prisiljavanjem na tehničke pogreške i neumoljivim kontrama pa su tako u 13. već bili na plus tri, 9:6. Kada god bi se Portugal približio i zaprijetio Hrvatska je imala brzi odgovor. Tako je bilo nakon 10:9 kada je uslijedio silovit odgovor i na ulasku u posljednjih deset minuta, Hrvatska ima četiri pogotka prednosti 13:9. Premda je do predaha propustila realizirati jedan sedmerac i imala dvije tehničke pogreške, na poluvrijeme je ipak Hrvatska otišla sretna i zadovoljna s dva pogotka viška (16:14).

Nastavak je Hrvatska odigrala kao u transu. Za nepune četiri minute napravila je seriju 3:0, gurnula Portugal u ozbiljan zaostatak iz kojega se nisu uspjeli iščupati do kraja. Nekoliko puta prednost je u drugom dijelu bila plus pet, ali se Portugal nikako nije predavao, stalno je pao i dizao se. Nakon jedne dugačke serije pogodak za pogodak, oko 50. minute lagana kriza počinje tresti obje reprezentacije. Hrvatska je promašila tri, a Portugalci četiri napada.

Prije se Hrvatska stabilizirala, a briljantno su u tim trenucima vukli Filip Vistorop, Josip Šarac i Ivan Martinović. Zajedno postigli 23 od ukupno32 pogotka. Prvo ime svakako je bio Šarac s učinkom devet pogodaka od 12 pokušaja, Martinović dodao je sedam golova, kao i Visotrop. Vratar Ivan Ereš standardno dobar s 11 obrana.

Hrvatska je tako ostvarila prvi cilj. Kao pobjednik skupine ide dalje u nokaut fazu. U srijedu 24. srpnja, u 21:00 sat čeka ih Island koji je u pet susreta skupine D ostvario tri pobjede i dva poraza.

U-21 Svjetsko prvenstvo:
Portugal - Hrvatska 30:32

HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!